Σε χαμηλά τριών εβδομάδων ο Nikkei

Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2009 10:05

Κάτω από τις 10.000 μονάδες, στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών εβδομάδων, έκλεισε σήμερα ο δείκτης Nikkei στο Χρηματιστήριο του Τόκιο, καθώς το ισχυρό γιεν έπληξε τις μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών.

Εντωμεταξύ, τα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ αναζωπύρωσαν τις ανησυχίες σχετικά με την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη, οδηγώντας σε μαζικές ρευστοποιήσεις στη Wall Street.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η απρόσμενη μείωση των νεόδμητων κατοικιών στη χώρα το Σεπτέμβριο καθώς και η εξασθένηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης ενέτειναν τις ανησυχίες για το ΑΕΠ τρίτου τριμήνου, το οποίο ανακοινώνεται σήμερα.

¶νοδο σχεδόν 3% κατέγραψε, πάντως, η μετοχή της Japan Airlines στον απόηχο της είδησης ότι ο υπουργός Μεταφορών της Ιαπωνίας θα παρουσιάσει σήμερα τα σχέδια για την ανάκαμψη της εταιρείας.

Ο Nikkei έκλεισε στις 9.891,10 μονάδες – το χαμηλότερο κλείσιμο από τις 8 Οκτωβρίου – μειωμένος κατά 1,8%. Ο διευρυμένος δείκτης Topix υποχώρησε κατά 0,7% στις 882,26 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα