Volkswagen: Πτώση 86% στα κέρδη γ’ τριμήνου

Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2009 12:36

Κάμψη της κερδοφορίας της στο τρίτο τρίμηνο κατά 86% ανακοίνωσε η Volkswagen, επικαλούμενη τις μειωμένες πωλήσεις της Audi στην Ευρώπη, ενώ εκτίμησε ότι τα νέα μοντέλα που θα παρουσιάσει θα τη βοηθήσουν να αυξήσει το μερίδιό της στην αγορά.

Πιο συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της Ευρώπης υποχώρησαν στα 172 εκατ. ευρώ ή 43 σεντς ανά μετοχή, από 1,21 δισ. ευρώ ή 3,02 ευρώ ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Οι πωλήσεις της μειώθηκαν κατά 10% στα 26 δισ. ευρώ.

Τα κέρδη της εταιρείας ήταν ελαφρώς χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων, οι οποίοι τα ανέμεναν στα 173 εκατ. ευρώ. Όσον αφορά στις πωλήσεις, αυτές εκτιμάτο ότι θα ανέρχονταν σε 26,4 δισ. ευρώ.

Η VW επανέλαβε σήμερα την εκτίμησή της ότι τα κέρδη και τα έσοδα του 2009 δεν θα φτάσουν στα επίπεδα των προηγούμενων ετών.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο γερμανικός όμιλος, ο οποίος αναλαμβάνει τις δραστηριότητες αυτοκινήτων της Porsche, αύξησε τις προβλέψεις του για την πωλήσεις οχημάτων φέτος, επικαλούμενος τα κρατικά κίνητρα για αγορά καινούριων αυτοκινήτων και την «ανθηρή» κινεζική αγορά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα