Αν. Λοβέρδος: Ανάγκη για εγγυήσεις στις εργασιακές σχέσεις

Συγκρότηση επιτροπής για τη διαμόρφωση σχ/ν
Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2009 13:38
UPD:14:43
ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για λειτουργία εγγυήσεων στις εργασιακές σχέσεις», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Αν. Λοβέρδος μετά το πέρας της συνεδρίασης της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής, η οποία συγκροτήθηκε με σκοπό τη διαμόρφωση σχ/ν για τις εργασιακές σχέσεις.

«Οι εργασιακές σχέσεις σήμερα αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα αυθαιρεσίας, έκδηλα συμπτώματα απορρύθμισης που, ορισμένες φορές, δημιουργούν την εντύπωση πως η Ελλάδα επέλεξε την κατάργηση της προστασίας των εργαζομένων», πρόσθεσε.

Α. Λοβέρδος: Ουσιαστικότεροι έλεγχοι στην αγορά εργασίας

Α. Λοβέρδος: Ουσιαστικότεροι έλεγχοι στην αγορά εργασίας

«Υπάρχει μεγάλη ανάγκη να εφαρμοστούν υπάρχουσες εγγυήσεις ή και να προβλεφθούν νέες. Υπάρχει ανάγκη π.χ. να αναμορφωθεί το πλαίσιο για την «ενοικίαση» εργαζομένων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ασκώντας κριτική στο έργο της ΝΔ, τόνισε ότι «η συνολική νεοφιλελεύθερη, αλλά και αδέξια προσέγγιση της αμέσως προηγούμενης διακυβέρνησης, φάνηκε να επιβεβαιώνει πως η κατά τα ανωτέρω εκτροπή των εργασιακών σχέσεων αποτελεί συνειδητή πολιτική επιλογή».

Αντικείμενο της επιτροπής, όπως είπε ο υπουργός, είναι α) η υπογράμμιση μη εφαρμοσμένων στην πράξη αλλά υπαρχουσών εγγυητικών ρυθμίσεων στις εργασιακές σχέσεις, η οποία θα βοηθήσει να επικεντρώσουμε τον έλεγχο εκεί που πρέπει και β) η πρόταση συγκεκριμένων νομοθετικών ρυθμίσεων, στο πλαίσιο, βεβαίως του ενωσιακού δικαίου.

Τέλος, ο κ. Λοβέρδος εκτίμησε ότι το έργο της Επιτροπής θα έχει ολοκληρωθεί τη 15η Δεκεμβρίου, οπότε και «θα προβούμε αμέσως στην εφαρμογή διοικητικών μέτρων ή στην κατάθεση στη Βουλή των νομοθετικών μας σχεδιασμών».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα