Αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο εργασίας ζητά η ΕΣΕΕ

Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2009 19:57
UPD:23:43
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο εργασίας «καθώς είναι τόσο μεγάλο και τόσο πολύπλοκο, που οδηγεί στη μη εφαρμογή του» ζήτησε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου κατά τη σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με θέμα «Εργασιακές Σχέσεις».

«Θέσαμε ευθέως στην σύσκεψη το θέμα της απλοποίησης της διαδικασίας, δηλαδή του περιορισμού του χρόνου που η ελληνική επιχείρηση χρειάζεται για να προσλάβει έναν άνεργο να τον κάνει εργαζόμενο ή εν συνεχεία για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που οι οργανισμοί και το κράτος επιβάλλουν. Ζητήσαμε επομένως απλοποίηση των διαδικασιών, κωδικοποίηση της νομοθεσίας, ούτως ώστε ο καθένας να μπορεί να την εφαρμόσει», δήλωσε ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας Δημήτρης Αρμενάκης.

Παράλληλα, η ΕΣΕΕ ζήτησε να να δοθεί σημασία στις δραστηριότητες εκείνες που δίνουν δουλειά «και όχι σε αυτές που απολύουν» εννοώντας, όπως εξήγησε, το εμπόριο και τις υπηρεσίες που αυξάνουν τις θέσεις, ενώ σημειώθηκε με έμφαση και η ανάγκη διασύνδεσης της παιδείας με την εργασία από τη δευτεροβάθμια μέχρι και τη Δια Βίου Μάθηση.

Συμφώνησε δε ότι δε μπορεί ο χρόνος συζήτησης σε αυτή την επιτροπή να μακρύνει πολύ. «Το 15 Δεκεμβρίου είναι μια εφικτή ημερομηνία και θα είμεθα παρόντες» ανέφερε ο κ. Αρμενάκης.

Σε ερώτηση για την υιοθέτηση πιο ευέλικτων ωραρίων και εργασιακών σχέσεων στον τομέα του εμπορίου σημείωσε ότι «το εμπόριο αφ' εαυτού του είναι μια ευέλικτη οικονομική δραστηριότητα. ¶ρα λοιπόν πρέπει να έχει τη δυνατότητα να αξιοποιεί τις σύγχρονες μορφές απασχόλησης».

Σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα αύξησης των απολύσεων στο εμπόριο ο κ. Αρμενάκης επανέλαβε ότι «ακόμα και στην περίοδο της κρίσης οι απολύσεις ήταν ελάχιστες στο εμπόριο».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα