Macquarie Group: 21% χαμηλότερα κέρδη

Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2009 08:10

Μείωση 21% σημείωσαν το πρώτο εξάμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της Macquarie Group Ltd. και η ναυαρχίδα της, το κεφάλαιο οδών θα χωριστεί σε δύο, καθώς ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής, Νίκολας Μούρ, ελέγχει την επένδυση στα αυτοκίνητα μετά την υποβάθμιση της αξίας τους.

Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στα 479 εκατ. δολ. Αυστραλίας (439 εκατ. δολ. ΗΠΑ) το εξάμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου από 604 εκατ. δολ. Αυστραλίας πριν από ένα έτος, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της μεγαλύτερης τράπεζας της Αυστραλίας. Η Macquarie Infrastructure Group σχεδιάζει να χωρίς το χαρτοφυλάκιο των εθνικών οδών σε δύο εισηγμένες στο χρηματιστήριο οντότητες για να απομονώσει τα στοιχεία που χρειάζονται «σημαντική» διοίκηση. Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές της τράπεζας και του ομίλου.

Η Macquarie θα προσπαθήσει να αναδιαρθρώσει τα προβληματικά περιουσιακά στοιχεία στο fund σε ανταλλαγή υψηλότερων αμοιβών διαχείρισης.

Οι μετοχές της Macquarie έχουν σημειώσει υπερτριπλάσια άνοδο από τα χαμηλότερα επίπεδα του Μαρτίου στο Σύδνεϋ. Οι μετοχές της σήμερα σημείωσαν άνοδο 1,5% φθάνοντας στα 50 δολ. Αυστραλίας η μία, ενώ οι μετοχές της Macquarie Infrastructure αναρριχήθηκαν 5,9% φθάνοντας στο 1,45 δολ. Αυστραλίας η μία.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα