Sony: Υποβαθμίζει τις προβλέψεις για τις ετήσιες ζημίες

Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2009 11:24
REUTERS /KIM KYUNG HOON

Σε συρρίκνωση των προβλέψεών της για τις ετήσιες ζημιές προέβη η Sony, επικαλούμενη το πρόγραμμα περικοπής δαπανών, το οποίο αντιστάθμισε το αδύναμο γιεν και τις χαμηλότερες πωλήσεις τηλεοράσεων και καμερών.

Η διοίκηση της ιαπωνικής εταιρείας εκτιμά ότι οι καθαρές ζημίες θα διαμορφωθούν πιθανότατα σε 95 δισ. γιεν (1 δισ. δολ.) κατά την ετήσια χρήση που λήγει στις 31 Μαρτίου, έναντι 120 δισ. γιεν που ανέμενε προηγουμένως.

Οι ετήσιες λειτουργικές ζημίες αναμένεται να διαμορφωθούν στα 60 δισ. γιεν, μικρότερες από τα 110 δισ. γιεν που προέβλεπε προηγουμένως η διοίκηση. Παρόλ’ αυτά, διατηρήθηκε σταθερή η εκτίμηση για μείωση των πωλήσεων της εταιρείας κατά 5,6%.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Sony, Χάουαρντ Στρίνγκερ, προχωρά σε περικοπές δαπανών, καταργώντας 16.000 θέσεις εργασίας και κλείνοντας οκτώ εργοστάσια, σε μια προσπάθεια να επαναφέρει την εταιρεία στην κερδοφορία.

Η Sony, η οποία οδεύει προς τις πρώτες διαδοχικές ετήσιες ζημίες της από τότε που εισήχθη στο χρηματιστήριο, το 1958, έχει αποφασίσει επίσης να πουλήσει το μεγαλύτερο εργοστάσιο τηλεοράσεων της Β. Αμερικής.

Οι μετοχές της ενισχύθηκαν πριν την ανακοίνωση κατά 2,8% και έκλεισαν στα 2.785 γιεν, διευρύνοντας τη φετινή τους άνοδο στο 45%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα