Βρετανία: Με την ανεργία αντιμέτωποι οι απόφοιτοι πανεπιστημίων

Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2009 13:20

Ανοδική πορεία θα ακολουθήσει η ανεργία στη Βρετανία τα επόμενα χρόνια, καθώς ο δημόσιος τομέας που απορροφά το 52% των αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης προχωρά σε χιλιάδες απολύσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία βρετανικού φορέα.

Ανοδική πορεία θα ακολουθήσει η ανεργία στη Βρετανία τα επόμενα χρόνια, καθώς ο δημόσιος τομέας που απορροφά το 52% των αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης προχωρά σε χιλιάδες απολύσεις.

Το Centre for Cities προειδοποιεί ότι οι απόφοιτοι των πανεπιστημίων θα δυσκολευτούν ιδιαίτερα να βρουν δουλειά στο δημόσιο τομέα, όπου το διάστημα 2009-2014 αναμένεται να καταργηθούν συνολικά 290.000 θέσεις εργασίας. Εάν δεν δημιουργηθούν θέσεις υψηλότερων απαιτήσεων στον ιδιωτικό τομέα, η ανεργία στον τομέα των αποφοίτων θα συνεχίσει να αυξάνεται, υποστηρίζει.

Ο Ντέρμοτ Φιτς, διευθύνων σύμβουλος του Centre for Cities επισημαίνει: «Καθώς οι δημόσιες δαπάνες συρρικνώνονται, οι Βρετανοί απόφοιτοι θα δυσκολευτούν να κάνουν το ξεκίνημά τους στην αγορά εργασίας. Η αύξηση των θέσεων εργασίας δεν πρόκειται να προέλθει από το δημόσιο τομέα την επόμενη δεκαετία. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζονται ευκαιρίες στον ιδιωτικό τομέα για να γεφυρωθεί το χάσμα».

Πηγή: The Guardian



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • GBPUSD



Σχολιασμένα