Απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2009 10:55

Σε χαμηλά τεσσάρων εβδομάδων υποχώρησαν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, διευρύνοντας τις απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης, εν μέσω ανησυχιών ότι το ράλι των αγορών είναι υπερβολικό.

Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων έχει τεθεί ο τραπεζικός κλάδος, με τις μετοχές των HSBC, Barclays, BNP Paribas, Societe Generale και Credit Agricole να υποχωρούν μεταξύ 0,3% και 2,3%. Απώλειες 4,2% και 13,7%, αντίστοιχα, καταγράφουν και οι τίτλοι των Royal Bank of Scotland και Lloyds.

Το επενδυτικό κλίμα έχει επηρεαστεί εν μέρει και από την είδηση ότι η CIT Group κατέθεσε αίτηση υπαγωγής σε καθεστώς αναγκαστικής διαχείρισης http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1735897 .

Στις 10:12 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 υποχωρούσε κατά 0,9% στις 968,19 μονάδες, στα χαμηλότερα επίπεδα από τις αρχές Οκτωβρίου. Την Παρασκευή, είχε κλείσει με απώλειες 2,1%.

«Όλοι ανησυχούν και γνωρίζουν ότι η αγορά κινήθηκε ανοδικά λίγο γρήγορα», σχολίασε αναλυτής της KBC Securities, σημειώνοντας πως για να αλλάξει το κλίμα θα πρέπει να η αγορά να δει πολύ καλύτερα μακροοικονομικά στοιχεία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα