Gazprom: Αύξηση της ζήτησης φ.α. στην Ευρώπη κατά 12,5%

Μέχρι το 2020
Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2009 16:08

Η αυξητική τάση της ζήτησης φυσικού αερίου στις παγκόσμιες αγορές ενέργειας αναμένεται να διατηρηθεί σε μακροπρόθεσμη βάση, σύμφωνα με ανάλυση της Διοικητικής Επιτροπής της Gazprom.

Ειδικότερα, η κατανάλωση φυσικού αερίου στις ευρωπαϊκές χώρες προβλέπεται να φτάσει το 2020 στα 700 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ετησίως, το οποίο υπερβαίνει κατά 12,5% το σημερινό επίπεδο.

H κατανάλωση φυσικού αερίου στις ευρωπαϊκές χώρες προβλέπεται να φτάσει το 2020 στα 700 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ετησίως, το οποίο υπερβαίνει κατά 12,5% το σημερινό επίπεδο.

Η Gazprom αναμένει, επίσης, αύξηση στη ζήτηση φυσικού αερίου στη Βόρεια Αμερική, την Ασία και στις χώρες που βρέχονται από τον Ειρηνικό. Η εταιρεία εκτιμά ότι η κατανάλωση φυσικού αερίου στην Αμερικανική ήπειρο θα υπερβεί τα 800 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα το 2020 (αύξηση 6,5%), ενώ στην Ασία και τις χώρες που βρέχονται από τον Ειρηνικό θα φτάσει τα 710 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (59% αύξηση).

Σημειώνεται ότι η Διοικητική Επιτροπή έλαβε υπ’ όψιν της τις πληροφορίες για τις τάσεις αλλαγής της ζήτησης και της δυναμικής της τιμής του φυσικού αερίου στην παγκόσμια αγορά ενέργειας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Gazprom, από τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους οι πωλήσεις ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη ξεπέρασαν τις πωλήσεις σε ανάλογες περιόδους του 2008 και 2007. Οι ημερήσιες απολήξεις αερίου στους Ευρωπαίους πελάτες έφτασαν να ξεπερνούν κατά 15% (έως 90 εκατομμύρια κυβικά μέτρα ανά ημέρα) σε συγκεκριμένες ημέρες του Οκτωβρίου το αντίστοιχο ποσοστό του 2008.

Στην παρούσα φάση, η ημερήσια κατανάλωση φυσικού αερίου στη Ρωσία ισούται με το επίπεδο του περασμένου Οκτωβρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα