Royal Bank of Scotland: Περικοπή 3.700 θέσεων εργασίας

Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2009 21:18
UPD:21:21

Την περικοπή 3.700 θέσεων εργασίας στο βρετανικό της δίκτυο ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική τράπεζα «Royal Bank of Scotland», στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των δραστηριοτήτων της για τους μικρούς καταθετικούς λογαριασμούς σε όλη τη χώρα.

Σε ανακοίνωση της η τράπεζα αναφέρει ότι «προχώρησε σε διαδικασία διαβούλευσης με τους υπαλλήλους στο Ηνωμένο Βασίλειο για μια αναδιάρθρωση του τμήματος που αφορά τους μικρούς καταθετικούς λογαριασμούς» και αυτό «θα έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια 3.700 θέσεων εργασίας στα υποκαταστήματά της».

«Κάνουμε διαβουλεύσεις με τους υπαλλήλους και τους εκπροσώπους τους, ανάμεσα τους και το συνδικάτου Unite (το μεγαλύτερο της χώρας) και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να μειώσουμε τις απολύσεις στο απόλυτο ελάχιστο», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η τράπεζα.

Ο Μπράιαν Χάρτζερ, γενικός διευθυντής του τμήματος αυτού, εξηγεί στην ανακοίνωση ότι η RBS «πρέπει να κάνει τα καλύτερα για τους πελάτες και τους μετόχους της εκσυγχρονίζοντας τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί».

«Έχουμε ένα 30% των υπαλλήλων μας που ασκούν περισσότερα διοικητικά καθήκοντα ανά πελάτη, απ' ότι οι ανταγωνιστές μας, και παιρνούν περισσότερο από το μισό τους χρόνο απασχολούμενοι με την πελατεία», παρατήρησε και τόνισε: «Πρέπει και μπορούμε να κάνουμε περισσότερα».

Εξέφρασε δε τη βαθιά του λύπη για τις περικοπές θέσεων εργασίας, τόνισε όμως ότι είναι αναγκαίες.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα