ΔΝΤ: Πώληση χρυσού στην Ινδία

Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2009 09:46

Στην πώληση 200 μετρικών τόνων χρυσού στη Reserve Bank of India προχώρησε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) έναντι ποσού 6,7 δισ. δολαρίων, πραγματοποιώντας την πρώτη πώληση του πολύτιμου μετάλλου σε διάστημα εννέα ετών.

Η συναλλαγή, η οποία περιλάμβανε ημερήσιες πωλήσεις στο διάστημα από τις 19 έως τις 30 Σεπτεμβρίου σε τιμές αγοράς, βρίσκεται στη διαδικασία της εξόφλησης, αναφέρει το ΔΝΤ σε χθεσινή του ανακοίνωση. Η μέση τιμή των πωλήσεων διαμορφώθηκε στα 1.045 δολάρια ανά ουγγιά, σύμφωνα με αξιωματούχο του διεθνούς οργανισμού.

Η πώληση αναλογεί σχεδόν στο μισό των 403,3 τόνων που είχε συμφωνήσει το ΔΝΤ να πουλήσει το Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο σχεδίου για την ανάκαμψη των οικονομικών του και παροχή δανείων με μειωμένα επιτόκια σε φτωχές χώρες.

Τα ασιατικά κράτη, τα οποία έχουν συσσωρεύσει αποθέματα ξένων νομισμάτων από την οικονομική κρίση του 1998, έχουν δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να μειώσουν την έκθεσή τους σε αμερικανικά περιουσιακά στοιχεία, τη στιγμή που το δολάριο έχει υποτιμηθεί σημαντικά έναντι άλλων νομισμάτων.

Η τιμή άμεσης παράδοσης του χρυσού ενισχυόταν νωρίτερα κατά 0,5% στα 1.064,90 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ η τιμή του στα συμβόλαια Δεκεμβρίου αναρριχήθηκε 1,1% στα 1.065,40 δολάρια ανά ουγγιά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα