Σταθεροποιείται το δολάριο

Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2009 13:00

Σταθεροποιητικά κινείται σήμερα το δολάριο ενόψει της διήμερης συνεδρίασης της Φέντεραλ Ριζέρβ για τα επιτόκια, ενώ το δολάριο Αυστραλίας υποχωρεί μετά την αύξηση των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα της χώρας.

Η Fed αναμένεται να διατηρήσει το επιτόκιό της αμετάβλητο κοντά στο μηδέν, στα επίπεδα που βρίσκεται από τον περασμένο Δεκέμβριο. Το ενδιαφέρον στρέφεται κυρίως στο πώς οι τραπεζίτες θα παρουσιάσουν τις μελλοντικές τους επιλογές, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι η Fed δεν θα αλλάξει τη διατύπωσή της για διατήρηση των επιτοκίων σε χαμηλά επίπεδα για «παρατεταμένη περίοδο».

Οι απώλειες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων προσφέρουν στήριξη στο αμερικανικό νόμισμα, το οποίο τείνει να ενισχύεται, όταν οι επενδυτές προχωρούν σε ρευστοποιήσεις τοποθετήσεων υψηλότερου ρίσκου.

Οι συναλλαγές στις αγορές συναλλάγματος παραμένουν, πάντως, περιορισμένες, καθώς το χρηματιστήριο του Τόκιο ήταν κλειστό σήμερα λόγω αργίας.

Στις 12:21 ώρα Ελλάδος, η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου διαμορφωνόταν στα 1,4662 δολάρια και η ισοτιμία δολαρίου/γιεν στα 90,04 γιεν.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα