Σημαντικές απώλειες στην Ευρώπη

Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2009 14:44

Κύμα ρευστοποιήσεων καταγράφεται σήμερα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία υποχώρησαν νωρίτερα σε χαμηλά ενός μηνός εν μέσω ισχυρών πιέσεων στον χρηματοοικονομικό κλάδο.

Το επενδυτικό κλίμα επηρεάζεται αρνητικά από τα απογοητευτικά αποτελέσματα της ελβετικής UBS και τις αλλαγές στον τομέα λιανικής τραπεζικής της Βρετανίας.

Στις 14:07 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 σημείωνε πτώση 1,9% στις 961,49 μονάδες. Νωρίτερα, είχε υποχωρήσει έως τις 959,11 μονάδες, στα χαμηλότερα επίπεδα του τελευταίου μηνός.

«Βουτιά» 9% σημειώνει η μετοχή της UBS, η οποία ανακοίνωσε ζημίες για τέταρτο διαδοχικό τρίμηνο, ενώ οι μετοχές της Lloyds Banking Group, η οποία προχωρά σε ΑΜΚ – ρεκόρ, ενισχύονται κατά 1,3%. Πτώση 7,1% σημειώνει η μετοχή της RBS, που προχωρά και αυτή σε ΑΜΚ.

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται και οι μετοχές στον κλάδο της ενέργειας, μετά την πτώση των τιμών πετρελαίου άνω του 1% στα 77 δολάρια το βαρέλι. Οι τίτλοι των Total, ENI, BP, BG, Repsol και StatoilHydro υποχωρούν μεταξύ 1,5% και 2,6%.

Ανά την Ευρώπη, ο FTSE 100 στο Λονδίνο, ο Xetra DAX στη Φρανκφούρτη και ο CAC 40 στο Παρίσι καταγράφουν απώλειες 1,9-2,2%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα