Σε υψηλά ενός μηνός το δολάριο

Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2009 15:03

Στην άνοδο του αμερικανικού νομίσματος συνέβαλαν οι σημαντικές απώλειες που καταγράφουν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Σε υψηλά ενός μηνός αναρριχήθηκε το δολάριο έναντι μιας σειράς νομισμάτων, με τους επενδυτές να αποφεύγουν τις τοποθετήσεις υψηλότερου ρίσκου εν μέσω ανησυχιών για τον τραπεζικό κλάδο και με την προσοχή να είναι στραμμένη στις επικείμενες συνεδριάσεις της Fed, της ΕΚΤ και της ΒοΕ.

Στην άνοδο του αμερικανικού νομίσματος συνέβαλαν οι σημαντικές απώλειες που καταγράφουν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Και το γιεν, όμως, κινήθηκε ανοδικά έναντι του ευρώ και του δολαρίου.

Το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα υποχώρησε κατά μια ποσοστιαία μονάδα έως τα 1,4627 δολάρια, τα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων.

Στις 14:50 (ώρα Ελλάδος), η ισοτιμία ευρώ / δολαρίου διαμορφωνόταν στα 1,4646 δολάρια, ενώ η ισοτιμία δολαρίου / γιεν διαμορφωνόταν στα 90,19 γιεν.

«Υπάρχει μικρότερη διάθεση για ρίσκο», αναφέρει αναλυτής της Credit Suisse, σημειώνοντας πως αυτό προσφέρει στήριγμα στο δολάριο.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα