Δεν αποχωρεί από την Ελλάδα η McDonald's

Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2009 15:49
UPD:04/11/2009 13:52

Την πρόθεσή της να παραμείνει στην ελληνική αγορά υπογράμμισε η McDonald's Hellas, διαψεύδοντας δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, το οποίο έκανε λόγο για αποχώρηση της εταιρείας από τη χώρα.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία ξεκαθαρίζει ότι δεν υφίσταται ουδεμία στρατηγική ή σκέψη αποχώρησής της από την ελληνική αγορά και τονίζει πως η σύνδεση του αυθαίρετα εικαζόμενου ως ενδεχόμενο αποχώρησής της από την Ελλάδα με την κατάσταση στην Ισλανδία ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα.

Ειδικότερα, αναφερόμενη στην Ισλανδία, η McDonald's αναφέρει τα εξής: «Καταλήξαμε σε κοινή συμφωνία με τον Jon Ogmundsson, Franchisee της Ισλανδίας ότι οι ιδιαίτερες επιχειρηματικές συνθήκες στην Ισλανδία σε συνδυασμό με το πολύ δυσχερές οικονομικό κλίμα στη χώρα καθιστούν γι' αυτόν οικονομικά απαγορευτική τη συνέχιση λειτουργίας της επιχείρησής του. Αυτό το σύνθετο περιβάλλον μας οδηγεί στο να μην αναζητήσουμε προς το παρόν νέο συνεργάτη στην Ισλανδία».

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι η McDonald's παρουσιάζει βελτίωση των πωλήσεών της στην ελληνική αγορά την τελευταία τριετία, ως αποτέλεσμα διαρθρωτικών κινήσεων, ενώ η εταιρία ξεκίνησε ένα πρόγραμμα αναδιάρθρωσης του δικτύου της το 2006, με σκοπό τον εξορθολογισμό του για τη μείωση των ζημιογόνων καταστημάτων και παράλληλα την αναμόρφωση και ανακαίνιση του δικτύου.

«Σημειώνεται ότι έξι ανακαινισμένα καταστήματα λειτούργησαν στην Ελλάδα κατά τη διετία 2008-2009 και το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης θα συνεχιστεί και το 2010. Επίσης, οι πωλήσεις της αλυσίδας σε συγκρινόμενα καταστήματα, που λειτουργούσαν το 2008-2009, παρουσίασαν αύξηση της τάξης του 11% κατά το διάστημα Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2009 έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του προηγούμενου έτους. Σήμερα λειτουργούν 35 εστιατόρια McDonald's στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 13 με το σύστημα franchising», καταλήγει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα