Στο πλευρό ΟΜΥΛΕ - λιμενεργατών η ΓΣΕΕ

Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2009 17:43
UPD:18:13

Την υποστήριξή της στον αγώνα και στα αιτήματα της ΟΜΥΛΕ (Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας) και των λιμενεργατών εκφράζει, με ανακοίνωσή της, η ΓΣΕΕ.

Διατυπώνει δε επικρίσεις εναντίον της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι «δεν αξιοποίησε επαρκώς το χρόνο αναστολής των απεργιών για να προωθήσει λύσεις στα αιτήματα της ΟΜΥΛΕ, γι' αυτό και οι απεργιακές κινητοποιήσεις συνεχίζονται».

Τονίζει επίσης ότι «επιβάλλεται και απαιτείται να κινηθούν τάχιστα οι διαδικασίες και οι διαπραγματεύσεις με την COSCO στη βάση των προτάσεων της ΟΜΥΛΕ για το αναπτυξιακό μέλλον του λιμανιού Πειραιά, το ρόλο του Δημοσίου και για την εργασιακή συνέχεια με πλήρη δικαιώματα των εργαζομένων».

Κυρίως, προσθέτει, «πρέπει να αναθεωρηθεί η κατάπτυστη συνοδευτική συμφωνία της σύμβασης για τις φορολογικές εξυπηρετήσεις της κινέζικης COSCO».

«Ο αγώνας των εργαζομένων στοχεύει στη διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου και των εργαζομένων γι' αυτό έχει τη στήριξή μας και πρέπει να δικαιωθεί χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση», καταλήγει η ΓΣΕΕ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΛΠ



Σχολιασμένα