Ξεπέρασε τα 80 δολ. η τιμή του αργού

Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2009 13:17
UPD:13:20

Πάνω από τα 80 δολάρια το βαρέλι αναρριχήθηκε και πάλι η τιμή του πετρελαίου, διευρύνοντας τα κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης, μετά την απρόσμενη μείωση των αποθεμάτων αργού και την εξασθένηση του δολαρίου.

Στις 12:51 (ώρα Ελλάδος), η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού στα συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου ενισχυόταν κατά 64 σεντς στα 80,24 δολάρια το βαρέλι. Χθες, είχε κλείσει με κέρδη 1,47 δολαρίων. Στο Λονδίνο, η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent διαμορφωνόταν στα 78,60 δολάρια το βαρέλι, αυξημένη κατά 49 σεντς.

«Πιστεύω πως ένας συνδυασμός του αδύναμου δολαρίου και των αποθεμάτων ωθεί προς τα πάνω την τιμή του πετρελαίου», σχολίασε αναλύτρια της Commerzbank στη Φρανκφούρτη. «Μετά τα χθεσινά στοιχεία, η αγορά πιθανόν να αναμένει αντίστοιχα αποτελέσματα στους σημερινούς αριθμούς για τα αποθέματα», πρόσθεσε.

Το δολάριο υποχωρεί σήμερα έναντι μιας σειράς ξένων νομισμάτων, ωθώντας προς τα πάνω τις τιμές του «μαύρου χρυσού» και στέλνοντας το χρυσό σε ιστορικά υψηλές τιμές.

Η προσοχή της αγοράς στρέφεται στα στοιχεία της αμερικανικής Υπηρεσίας Ενέργειας (ΕΙΑ) για τα εβδομαδιαία αποθέματα ενέργειας στις ΗΠΑ, τα οποία θα ανακοινωθούν αργότερα στην ημέρα.

Την Τρίτη, το American Petroleum Institute ανακοίνωσε ότι τα αποθέματα αργού υποχώρησαν κατά 3,3 εκατ. βαρέλια, έναντι προσδοκιών για αύξησή τους κατά 1,4 εκατ. βαρέλια. Τα αποθέματα καυσίμων αυξήθηκαν κατά 501.000 βαρέλια, έναντι προσδοκιών για αύξηση 300.000 βαρελιών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα