«Οινομανία» έχει καταλάβει το Χονγκ Κονγκ

Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2009 17:33

Στιγμές δόξας γνωρίζει ο κλάδος του οίνου στο Χονγκ Κονγκ, ιδίως μετά την περσινή μείωση του φόρου 40% που ίσχυε για το κρασί από την κυβέρνηση. Τη μείωση της φορολογίας υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό οι οινόφιλοι, εισαγωγείς, αλυσίδες λιανικής και ερασιτέχνες της χώρας, οι οποίοι έπιασαν αμέσως δουλειά.

Οι οίκοι δημοπρασιών σημείωσαν τζίρους πολλών εκατομμυρίων δολαρίων από τις πωλήσεις κρασιών, ενώ οι κάβες της γειτονιάς και τα εργαστήρια οινογνωσίας είδαν τους φίλους του κρασιού να συρρέουν.

Τους 12 μήνες μετά τη μείωση του φόρου το Φεβρουάριο 2008, οι πωλήσεις οίνου εκτινάχθηκαν στα 400 εκατ. δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 80%, σύμφωνα με το Συμβούλιο Εμπορικής Ανάπτυξης του Χονγκ Κονγκ.

Η ενδοχώρα της Κίνας, με πληθυσμό 1,3 δισ. εισήγαγε κρασί αξίας 184 εκατ. δολαρίων το 2007, παρότι αναμένεται σημαντική αύξηση του συγκεκριμένου μεγέθους το προσεχές διάστημα.

Αν και για πολλούς η άνθηση του οίνου στο Χονγκ Κονγκ μοιάζει εξωπραγματική εν μέσω διεθνούς χρηματοοικονομικής ύφεσης, το αυξημένο ενδιαφέρον των Κινέζων για το καλό κρασί είναι έκδηλο τα τελευταία χρόνια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα