Ευ. Βενιζέλος: Κοινά αποδεκτό πλαίσιο για την εξεύρεση λύσης για τα Ναυπηγεία

Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2009 19:47
UPD:19:51

«Κατά τη σημερινή συνάντηση διαμορφώθηκε ένα κοινά αποδεκτό πλαίσιο για τα βήματα που πρέπει να γίνουν προκειμένου να ολοκληρωθεί το σχήμα που έχει συμφωνηθεί για τα υποβρύχια και να βρεθεί βιώσιμη λύση για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος, μετά τη συνάντησή του με τον Εκτελεστικό Πρόεδρο της Thyssen Group Marine Systems.

Όπως εξήγησε, «η γερμανική πλευρά αναλαμβάνει την υποχρέωση να αναζητήσει και να προτείνει υπεύθυνες και αξιόπιστες λύσεις για τα Ναυπηγεία».

Πρόσθεσε δε ότι «θα καταρτιστεί μία λίστα προτάσεων που θα αξιολογηθεί από διεθνή οίκο ο οποίος θα επιλεγεί από την ελληνική κυβέρνηση».

Στο ενδιάμεσο θα συνεχιστεί ομαλά η λειτουργία των Ναυπηγείων και θα αρχίσουν το ταχύτερο δυνατόν οι εν πλω δοκιμές των τριών νέων υποβρυχίων, πρόσθεσε.

Επανέλαβε δε ότι «στόχος της κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθούν ομαλά και το ταχύτερο δυνατόν τα προγράμματα των υποβρυχίων και να βρεθεί η πιο αξιόπιστη και φερέγγυα λύση για το μέλλον των ναυπηγείων».

Καταλήγοντας ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι «στο μεταξύ τόσο η Thyssen Group όσο και η ελληνική κυβέρνηση θα ενεργούν με καλή πίστη ώστε να επιτευχθεί ο στόχος αυτός που είναι κοινός».

Στη συνάντηση που έγινε σε συνέχεια της πρώτης συνάντησης στις 20 Οκτωβρίου συμμετείχε επίσης ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα