Αισιόδοξα μηνύματα

Τι έγινε στις αγορές
Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2009 00:01

Τέλος στην αστάθεια των δύο προηγούμενων συνεδριάσεων έβαλαν χθες οι αμερικανικές μετοχές, συμβάλλοντας στο ράλι που καταγράφηκε και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, καθώς η Φέντεραλ Ριζέρβ ανακοίνωσε κατά τη χθεσινή συνεδρίασή της ότι σκοπεύει να διατηρήσει το βασικό επιτόκιό της στη σημερινή κλίμακα, από 0,25% έως μηδέν, για εκτεταμένη χρονική περίοδο.

Οι αξιωματούχοι της Fed εμφανίστηκαν πιο αισιόδοξοι για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας σε σχέση με τη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου.

Στην Ευρώπη, οι μετοχές σημείωσαν απότομη άνοδο, με την αυτοκινητοβιομηχανία και τον τομέα χρηματοοικονομικών υπηρεσιών να ηγούνται δυναμικά εν μέσω περισσότερων ενδείξεων για ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχύθηκε 1,6% για να κλείσει στις 984,64 μονάδες. Οι τράπεζες κατέγραψαν τη μεγαλύτερη άνοδο με τις μετοχές τους να κερδίζουν από 1,2% έως 4,6% από τη στιγμή που τα κέρδη της Societe Generale, της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της Γαλλίας από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, υπερδιπλασιάστηκαν.

Μέχρι στιγμής, τα αποτελέσματα έχουν ξεπεράσει τις προβλέψεις αναλυτών στο 60% από τις 174 επιχειρήσεις του δείκτη DJ Stoxx 600 που έχουν ανακοινώσει μέχρι στιγμής αποτελέσματα τρίτου τριμήνου, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg. Επίσης, η τιμή χρυσού στο Λονδίνο κατέρριψε χθες νέο ιστορικό ρεκόρ, στα 1.095,45 δολάρια η ουγκιά.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα