Google: Νέο προϊόν για τις εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου

Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2009 10:31

Ένα νέο προϊόν για τις εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου θα κυκλοφορήσει από τη Google Inc, η οποία αναζητά νέους τρόπους να διευρύνει τα κέρδη της.

Το νέο προϊόν ονομάζεται «Google Commerce Search» και θα διατεθεί στην αγορά έναντι 50.000 δολαρίων ετησίως, θέτοντας σε νέες βάσεις την εμπειρία των ηλεκτρονικών αγορών με την τεχνολογία της Google.

Ο διαδικτυακός κολοσσός φιλοδοξεί να αναλάβει τις λειτουργίες αναζήτησης στους ιστότοπους ηλεκτρονικών αγορών χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες που περιλαμβάνουν οι εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου στους καταλόγους τους.

Χάρη στην τεχνογνωσία της, η Google μπορεί να εξασφαλίσει πολύ πιο γρήγορες αναζητήσεις στους καταλόγους των εταιρειών σε σύγκριση με πολλούς ιστότοπους ηλεκτρονικών αγορών, υποστηρίζει ο Νίτιν Μανγκτάνι, κορυφαίο στέλεχος της Google.

«Οι εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου με έπεισαν ότι υπάρχει ανάγκη για ένα τέτοιο προϊόν», δήλωσε ο Μανγκτάνι, προσθέτοντας ότι οι μικρές ταχύτητες διεκπεραίωσης των αγορών στους ιστότοπους ηλεκτρικών αγορών διώχνουν τους εν δυνάμει πελάτες.

Υπογραμμίζει, επίσης, ότι οι εταιρείες θα εξοικονομήσουν χρήματα σε επίπεδο υποδομών και συντήρησης, καθώς στο νέο προϊόν της Google το λογισμικό «φιλοξενείται» στα κέντρα δεδομένων της Google και όχι στους διακομιστές των εταιρειών.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα