J&P-Αβαξ: Σύμβαση 156,5 εκατ. ευρώ στην Πολωνία

Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2009 11:23

Σύμβαση για τη μελέτη & κατασκευή του έργου «MOTORWAY A4 RZESZOW - KORCZOWA, SECTION RADYMNO - KORCZOWA 647+455 - 668+837», συνολικού προϋπολογισμού (χωρίς ΦΠΑ) 156,5 εκατ. ευρώ, υπέγραψε χθες η J&P-¶βαξ με τη Γενική Διεύθυνση Εθνικών Οδών και Αυτοκινητοδρόμων της Πολωνίας.

Η σύμβαση αφορά στη μελέτη και κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Α4 στο τμήμα μεταξύ Radymno και Korczowa στα σύνορα με την Ουκρανία, συνολικού μήκους 21,38 χλμ., με δύο λωρίδες κυκλοφορίας συν μια λωρίδα έκτακτης ανάγκης ανά κατεύθυνση ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες ενός δρόμου ταχείας κυκλοφορίας.

Το τελικό τμήμα μήκους 4,5 χλμ., που φτάνει στα σύνορα, θα έχει εξ αρχής τρείς λωρίδες σύν μία λωρίδα έκτακτης ανάγκης ανά κατεύθυνση, ενώ ο υπόλοιπος αυτοκινητόδρομος θα έχει τη δυνατότητα ανάλογης αναβάθμισης στο μέλλον.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή ενός κόμβου, 21 γεφυρών συνολικού εμβαδού 45.100 μ2 και μήκους 1.740 μέτρων, και 2 οργανωμένων χώρων στάθμευσης αυτοκινητιστών. Η προθεσμία του έργου είναι 30 μήνες.

«Η νέα αυτή Σύμβαση έρχεται σε συνέχεια των προηγούμενων έξι που έχει υπογράψει από το Μάιο του 2005 και ήδη έχει εκτελέσει και εκτελεί η εταιρεία στα πλαίσια της επέκτασής της στην αγορά της Πολωνίας. Ήδη το ανεκτέλεστο των έργων της J&P-ΑΒΑΞ Α.Ε. στην Πολωνία, μαζί με την παρούσα Σύμβαση, υπερβαίνει τα ευρώ450 εκ χωρίς ΦΠΑ», αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΒΑΞ



Σχολιασμένα