Ανώτερα των προσδοκιών τα κέρδη της Deutsche Telekom

Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2009 11:45

Πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα κέρδη της Deutsche Telekom το τρίτο τρίμηνο, χάρη στις περικοπές κόστους, με τη διοίκηση του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού ομίλου τηλεπικοινωνιών να επαναλαμβάνει τους στόχους της για το 2009.

Τα καθαρά κέρδη της αυξήθηκαν κατά 7,2% στα 959 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 830 εκατ. ευρώ που ανέμεναν κατά μέσο όρο οι οικονομολόγοι. Η Deutsche Telekom επανέλαβε το στόχο για ετήσιες ταμειακές ροές ύψους 7 δισ. ευρώ.

Όπως και οι ανταγωνίστριές της, Vodafone Group και France Telecom, η γερμανική εταιρεία προχωρά σε περικοπές δαπανών προκειμένου να προσαρμοστεί στη μειωμένη ζήτηση για υπηρεσίες τηλεφωνίας εν μέσω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Στο πλαίσιο αυτό, έχει αποφασίσει να συγχωνεύσει τις δραστηριότητες της T-Mobile στη Βρετανία με εκείνες της Orange, θυγατρικής της France Telecom, ενώ επιταχύνει και τις δαπάνες για επέκταση του δικτύου της T-Mobile στις ΗΠΑ.

«Διατηρήσαμε τη θετική τάση του δεύτερου τριμήνου και την επιταχύναμε», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του γερμανικού ομίλου, Ρενέ Όμπερμαν, σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα της περιόδου.

Η Deutsche Telekom επανέλαβε το στόχο για μείωση των ετήσιων κερδών EBITDA κατά 2-4% από τα 19,46 δισ. ευρώ του 2008. Από το αποτέλεσμα αυτό εξαιρείται η συμμετοχή στον Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος, που ενσωματώθηκε στο γερμανικό όμιλο το Φεβρουάριο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα