Επιτυχημένο το μέτρο της απόσυρσης στη Βρετανία

Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2009 14:30

¶νοδο 31% σημείωσαν οι πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων τον Οκτώβριο, σε σύγκριση με το περασμένο έτος, γεγονός που αποδίδεται κυρίως στο μέτρο της απόσυρσης που εφαρμόζεται στη Βρετανία από το Μάιο δίνοντας σημαντική ώθηση στην αγορά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Society of Motor Manufacturers and Traders (SMMT), τον περασμένο μήνα πωλήθηκαν συνολικά 168.942 αυτοκίνητα, σηματοδοτώντας την τέταρτη συνεχή μηνιαία αύξηση των πωλήσεων στον κλάδο.

«Τον Οκτώβριο σημειώθηκε η μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση πωλήσεων, το 20% των οποίων αποδίδεται στο επιτυχημένο μέτρο της απόσυρσης», τόνισε ο Πολ Εβέριτ, διευθύνων σύμβουλος του SMMT. Το πρόγραμμα απόσυρσης προβλέπει την επιδότηση της απόσυρσης παλαιού αυτοκινήτου και της αγοράς καινούργιου με 2.000 λίρες για κάθε αγοραστή.

Οι πωλήσεις αυτοκίνητων στη Βρετανία αναμένεται να συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία τους τελευταίους δύο μήνες του έτους, ενώ για το σύνολο του 2009 υπολογίζεται ότι θα ανέλθουν στα 1,928 εκατομμύρια αυτοκίνητα έναντι 200.000 χιλιάδων που πωλήθηκαν το περασμένο έτος.

Πηγή: The Guardian



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • GBPUSD



Σχολιασμένα