ΞΕΕ: Ο προϋπολογισμός φανερώνει τη δύσκολη δημοσιονομική κατάσταση

Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2009 17:54

«Οι προβλέψεις του προϋπολογισμού φανερώνουν τη δύσκολη δημοσιονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ελληνική οικονομία με αχίλλειο πτέρνα το δημόσιο χρέος», σημειώνει το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ), σε ανακοίνωσή του, σχολιάζοντας τον προϋπολογισμό του 2010.

Αναφερόμενο στο χρέος, το ΞΕΕ τονίζει ότι «θέτει σε κίνδυνο την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας, οδηγεί σε υψηλότερα επιτόκια δανεισμού και περιορίζει την άσκηση αναπτυξιακής και κοινωνικής πολιτικής που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία περισσότερο από κάθε άλλη φορά».

Υπογραμμίζεται ακόμη ότι «ο προϋπολογισμός του 2010 καταρτίστηκε κάτω από ένα αβέβαιο και ανασφαλές περιβάλλον, με το δημόσιο χρέος και τα ελλείμματα του κρατικού προϋπολογισμού να εκτινάσσονται σε πρωτοφανή ύψη και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας να κατρακυλά με μεγάλη ταχύτητα».

«Ο προϋπολογισμός λοιπόν, του 2010 καλείται να αντιμετωπίσει τόσο τα προβλήματα που έχει ήδη δημιουργήσει η διεθνής οικονομική κρίση όσο και τα διαχρονικά διαρθρωτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία», προσθέτει το ΞΕΕ.

Αφού αναφέρεται στα στοιχεία του προϋπολογισμού, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο καταλήγει ότι «απαίτηση του Έλληνα πολίτη είναι η ελληνική πολιτεία να υιοθετήσει νέους τρόπους σύλληψης της φορολογητέας ύλης, οι οποίοι θα εξασφαλίσουν δίκαιη διανομή των βαρών μεταξύ των πολιτών και ορθολογικής διαχείρισης των φορολογικών εσόδων».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα