Δεν αλλάζει χέρια η Wind

Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2009 20:52
UPD:21:44

Στα χέρια του Αιγύπτιου Ν. Σαουίρις παραμένει η Wind Ελλάς, καθώς, όπως αναφέρεται σε σχετική επίσημη ανακοίνωση, εγκρίθηκε η προσφορά της Weather Investments, στο πλαίσιο της διαδικασίας αναδιάρθρωσης.

Πιο αναλυτικά, στην ανακοίνωση της Wind σημειώνεται πως ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικασία αναδιάρθρωσης της κεφαλαιακής της δομής της εταιρείας από την οποία προκύπτουν σημαντικά οφέλη για την εταιρεία.

Συγκεκριμένα, η μητρική εταιρεία Weather Investments και ο Ν. Σαουίρις Sawiris παραμένει κύριος μέτοχος της Wind Ελλάς καθώς η προσφορά που κατέθεσε για την οικονομική ενίσχυση και επιχειρησιακή ανάπτυξη της εταιρείας έγινε δεκτή από τους περισσότερους από τους ομολογιούχους.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμη πως η διαδικασία αναδιάρθρωσης της εταιρείας κατέληξε με την κατάθεση των δύο τελικών και δεσμευτικών προσφορών, από τη Weather Investments και την ομάδα ομολογιούχων μη εξασφαλισμένης απόδοσης εκπροσωπούμενη από την Aladdin.

Τελικά εγκρίθηκε η πρόταση της πρώτης και τις τελευταίες ημέρες, μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις επιτεύχθηκε οριστική συμφωνία, προστίθεται.

Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση, το σχέδιο αναδιάρθρωσης προβλέπει τη μείωση των δανειακών υποχρεώσεων της Wind Ελλάς από τα 3,2 ευρώ δισ. στο 1,8 ευρώ δισ., κάτι που σημαίνει ότι θα μειωθούν κατά 150 εκατομμύρια ευρώ ετησίως οι τόκοι.

Σύμφωνα με το επιχειρησιακό πλάνο που έχει γίνει αποδεκτό από τον μέτοχο και τους κατόχους ομολόγων, το 2010 θα είναι για τη WIND Ελλάς χρονιά ανάκαμψης, με άξονες την ενίσχυση του δικτύου και την προσφορά νέων προϊόντων τα οποία θα έχουν ως χαρακτηριστικό την κάλυψη των πραγματικών αναγκών του καταναλωτή και τη σύγκλιση κινητής - σταθερής -Internet.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα