Διεθνείς μεταφορές: 10/11 - 4/12/2009 οι αιτήσεις για άδειες ΕΔΥΜ

Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2009 14:20

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, από 10-11-2009 η Διεύθυνση Εμπορευματικών Μεταφορών – Τμήμα Οδικών Εμπορευματικών Μεταφορών– θα δέχεται αιτήσεις για τη χορήγηση των πολυμερών αδειών ΕΔΥΜ, έτους 2010 ( 149 πολυμερείς άδειες ΕΔΥΜ) σε οδικούς μεταφορείς που είναι εγκατεστημένοι στην Ελλάδα και πραγματοποιούν διεθνείς οδικές εμπορευματικές μεταφορές για λογαριασμό τρίτων.

Οι αιτήσεις θα κατατίθενται από 10/11/2009 έως 4/12/2009 στο Γενικό Πρωτόκολλο του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών – Aναστάσεως 2 – Παπάγου, στο Ισόγειο.

Στις υπόψη αιτήσεις πρέπει να αναγράφονται τα πλήρη στοιχεία του ενδιαφερομένου, όπως:

• • Ονοματεπώνυμο ή επωνυμία της μεταφορικής επιχείρησης και ονοματεπώνυμο του εκπροσώπου της

• • Ταχυδρομική διεύθυνση με τον αντίστοιχο ταχυδρομικό κώδικα της έδρας της επιχείρησης

• • Τηλέφωνο και αριθμό fax

• • Υπογραφή του αιτούντος ( όταν πρόκειται για φυσικό πρόσωπο ή του νομικού εκπροσώπου ανάλογα με τη μορφή της επιχείρησης)

Οι αιτούντες πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις για τη διενέργεια Διεθνών οδικών εμπορευματικών μεταφορών για λογαριασμό τρίτων σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις ιδίως:

1. 1. Να έχουν δικαίωμα διενέργειας διεθνών οδικών εμπορευματικών μεταφορών.

2. 2. Να κατέχουν ισχύουσα άδεια λειτουργίας εφόσον πρόκειται για μεταφορική επιχείρηση.

3. 3. Να κατέχουν ισχύουσα άδεια οδικού μεταφορέα εμπορευμάτων σύμφωνα με το Π.Δ 346/2001 ( Ειδικά για τις μεταφορικές επιχειρήσεις με μορφή ΙΜΕ/ΕΠΕ απαιτείται και ισχύουσα άδεια οδικού μεταφορέα όλων των μελών της εταιρείας).

4. 4. Τα Φ.Δ.Χ αυτοκίνητα να είναι αντιρρυπαντικής τεχνολογίας (EURO 3 και άνω ) εφοδιασμένα με Cop Document και να κυκλοφορούν νομίμως ως Φ.Δ.Χ αυτ/τα.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ:

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΙΣ:

1. 1. Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο της άδειας άσκησης επαγγέλματος του οδικού μεταφορέα εμπορευμάτων.

2. 2. Επικυρωμένα φωτοαντίγραφα και των δύο πλευρών της άδειας κυκλοφορίας του/ των αυτοκινήτων.

3. 3. Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο των Cop Document, με τα οποία πρέπει να είναι εφοδιασμένα όλα τα αυτοκίνητα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας.

ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ:

1. 1. Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο της άδειας άσκησης επαγγέλματος οδικού μεταφορέα εμπορευμάτων της μεταφορικής επιχείρησης και για τις ΙΜΕ-ΕΠΕ και οι άδειες Οδικού μεταφορέα των μελών της.

2. 2. Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο της τελευταίας νομαρχιακής εγκριτικής απόφασης λειτουργίας της επιχείρησης στην οποία αναφέρονται όλα τα φορτηγά αυτοκίνητα που ανήκουν ή είναι ενταγμένα σε αυτή.

3. 3. Επικυρωμένα φωτοαντίγραφα και των δύο πλευρών των αδειών κυκλοφορίας όλων των αυτοκινήτων της εταιρείας ή με την προβλεπόμενη σφραγίδα ένταξης .

4. 4. Επικυρωμένα φωτοαντίγραφα των Cop Documents, όλων των αυτοκινήτων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας .

Εφιστάται ιδιαίτερα η προσοχή :

1. 1. Όλες οι αιτήσεις πρέπει να είναι υπογεγραμμένες από τον αιτούντα ή τον εκπρόσωπο στην περίπτωση νομικού προσώπου.

2. 2. Αιτήσεις που θα κατατεθούν ή θα ταχυδρομηθούν μετά την 04/12/2009 θα ληφθούν υπ΄ όψη μόνο στην περίπτωση ύπαρξης αδιάθετων αδειών και μετά από την αξιολόγηση των εμπρόθεσμων αιτήσεων που δεν παρουσιάζουν ελλείψεις δικαιολογητικών.

Για όσες αιτήσεις υποβληθούν εγκαίρως, με πλήρη δικαιολογητικά και εφόσον πληρούν τις προαναφερθείσες προϋποθέσεις, θα ληφθούν υπόψη και τα εξής:

Α. ο αριθμός των αυτοκινήτων που κατέχει κάθε επιχείρηση

Β. ο τόπος που είναι εγκατεστημένη η επιχείρηση (έδρα )

Γ. η χρήση της χορηγηθείσας άδειας ΕΔΥΜ κατά το προηγούμενο έτος

Δ. τυχόν ανάκληση χορηγηθείσας άδειας

Pίνακας μοριοδότησης της αίτησης κάθε οδικού μεταφορέα στο link: http://www.yme.gr/?tid=21&aid=2059



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα