Βουλή: Ειδική γραμματεία για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού

Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2009 16:12

Τη συγκρότηση ειδικής επιστημονικής γραμματείας από τη Βουλή, ώστε οι βουλευτές να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν συνεχώς και την πορεία των δαπανών, αλλά και την πορεία των εσόδων του προϋπολογισμού, προανήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη.

Η κυβέρνηση θα υλοποιήσει την προεκλογική δέσμευσή της για αναβάθμιση της Επιτροπής Απολογισμού-Ισολογισμού του Κράτους και ελέγχου εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, ανέφερε ο κ. Σαχινίδης.

Για το λόγο αυτό, πρόσθεσε, «εξετάζουμε την πρόταση, η οποία έχει κατατεθεί για συγκρότηση μιας ειδικής επιστημονικής γραμματείας από τη Βουλή, έτσι ώστε οι βουλευτές να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν σε συνεχή βάση και την πορεία δαπανών, αλλά και την πορεία των εσόδων για να μην έχουμε τα απαράδεκτα φαινόμενα να κατατίθεται προϋπολογισμός, που λέει ότι τα έσοδα της χώρας θα είναι 62 δισεκατομμύρια και να γελοιοποιείται η διαδικασία συζήτησης μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο».

«Διότι το Δεκέμβριο εδώ πέρα συζητούσαμε για 62 δισεκατομμύρια και είκοσι μέρες αργότερα, όταν κατατέθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το Πρόγραμμα Σταθερότητας, είδαμε ξαφνικά ότι τα 62 δισεκατομμύρια μετατράπηκαν σε 58 δισεκατομμύρια», παρατήρησε ο κ. Σαχινίδης.

Από την πλευρά του, ο κ. Παπαδημούλης, ζήτησε τη δημιουργία γραφείου παρακολούθησης της εκτέλεσης του Προϋπολογισμού στη Βουλή, «έτσι ώστε να μην μπορούν να παίζουν με τα νούμερα οι εκάστοτε κυβερνώντες».

Κάλεσε δε την κυβέρνηση να τερματίσει «αυτό το αίσχος, να μετατρέπουν οι κυβερνήσεις την ψήφο στον Προϋπολογισμό σε θέμα κομματικής πειθαρχίας», καθώς και να επιτραπεί στη Βουλή να τροποποιεί τον προϋπολογισμό, όπως γίνεται και με τα άλλα νομοσχέδια.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα