Αντ. Μπέζας: H κυβέρνηση επιλέγει να φουσκώνει τα ελλείμματα

Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2009 16:45

«Γνωρίζαμε την πραγματική κατάσταση και το ΠΑΣΟΚ γνώριζε την κατάσταση της οικονομίας τόσο από την Τράπεζα της Ελλάδας όσο και από την Κομισιόν», δήλωσε ο πρώην υφυπουργός Οικονιμικών Αντώνης Μπέζας, μιλώντας στο ρ/σ Θέμα 98,9.

Επέκρινε δε την κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι «έχει προχωρήσει σε αναθεώρηση του ελλείμματος. Δεν μιλώ ούτε για αλχημείες, ούτε για στατιστικά μαγειρέματα, αλλά για το έλλειμμα ακολουθείται λάθος πολιτική».

«Η νέα κυβέρνηση επιλέγει να φουσκώνει τα ελλείμματα καταργώντας μια σειρά από μέτρα που θα μπορούσαν να αυξήσουν τα έσοδα για το 2009. Ταυτόχρονα δημιουργεί νέες δαπάνες ή επισπεύδει την πληρωμή μιας σειράς δαπανών που θα μπορούσαν να καταβληθούν τα επόμενα χρόνια», τόνισε, υποστηρίζοντας ότι «θέλουν να υπάρχει μεγάλο έλλειμμα».

Επεσήμανε δε ότι η ΝΔ είχε πει «ότι αν υλοποιηθούν τα μέτρα, το έλλειμμα θα είναι στο 8%, αλλά δεν θέλουν να υλοποιήσουν αυτά τα μέτρα και φαίνεται από το προσχέδιο του προϋπολογισμού».

«Το ΠΑΣΟΚ σκάβει ένα λάκκο για να ρίξει μέσα τη ΝΔ, αλλά θα ρίξει μέσα την ίδια την οικονομία. Θέλουν να παρουσιάσουν έλλειμμα 12,5% και βλέπετε τι γίνεται με την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας και αυτό έχει επιπτώσεις και στα δάνεια που παίρνει ο κόσμος», υπογράμμισε.

Αναρωτήθηκε μάλιστα γιατί «αν η κυβέρνηση θέλει να δώσει έμφαση στα έσοδα, δεν έχουν βάλει ακόμα ΓΓ στην ΥΠΕΕ, γιατί δεν έχουν κινητοποιήσει τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό, γιατί οι διευθυντές των ΔΟΥ και των Τελωνείων βρίσκονται σε μια πλήρη παραλυσία και αβεβαιότητα».

Ερωτηθείς δε ποιο ήταν το μεγαλύτερο λάθος που έκανε η ΝΔ ως κυβέρνηση στην οικονομία, ο κ. Μπέζας παραδέχθηκε ότι έπρεπε να έχει προχωρήσει με πιο γρήγορους ρυθμούς σε διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις.

«Δεν μπορεί στο πρόβλημα της Ολυμπιακής να θέλουμε 5 χρόνια να δώσουμε λύση μια κυβέρνηση φιλελεύθερη», ανέφερε χαρακτηριστικά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα