Νευρικότητα στις ΗΠΑ

Τι έγινε στις αγορές
Σάββατο, 07 Νοεμβρίου 2009 00:01

Μεταξύ κερδών και απωλειών ταλαντεύθηκαν οι μετοχικές τιμές στη Wall Street, καθώς οι επενδυτικές αναβαθμίσεις των General Electric και Amazon.com αντιστάθμισαν τα απογοητευτικά στοιχεία για την ανεργία η οποία εκτινάχθηκε τον προηγούμενο μήνα στο 10,2%, στα υψηλότερα επίπεδα σε διάρκεια μεγαλύτερη των 26 ετών.

Πρόκειται για μία ιδιαίτερα νευρική συνεδρίαση, καθώς μετά το πρώτο σοκ που προκάλεσαν τα στοιχεία για την απασχόληση, οι επενδυτές επέστρεψαν στην παγιωμένη άποψη που επικρατεί στην αγορά ότι τα χειρότερα έχουν παρέλθει για την αμερικανική οικονομία.

Στην Ευρώπη, οι μετοχές έκλεισαν με άνοδο για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση από τη στιγμή που οι επενδυτές αποφάσισαν ότι τα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ δεν ήταν και τόσο άσχημα όσο πίστεψαν την πρώτη στιγμή, με τις μετοχές του τραπεζικού τομέα να καταγράφουν τα μεγαλύτερα κέρδη.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 έκλεισε με άνοδο 0,2% στις 992,53 μονάδες, σε μία ιδιαίτερα ασταθή συνεδρίαση η οποία σηματοδοτήθηκε από το υψηλό των 995,78 μονάδων και το χαμηλό των 979,69 μονάδων. Σε εβδομαδιαία βάση, ο δείκτης ενισχύθηκε 1,7%, ενώ καταγράφει άνοδο 54% από τα χαμηλά του Μαρτίου.

Αρχικά, ο δείκτης υποχώρησε στα αποθαρρυντικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία, για να ανακάμψει όμως λίγο αργότερα με την αγορά να εστιάζει στα βελτιωμένα στοιχεία για τις περικοπές θέσεων εργασίας τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο.

Η τιμή χρυσού στο Λονδίνο κατέρριψε νέο ρεκόρ στα 1.100,90 δολάρια η ουγκιά, ενώ η τιμή αργού υποχώρησε 3% χαμηλότερα από τα 77 δολάρια το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα