Kraft: Πιθανή αύξηση της προσφοράς για Cadbury

Δευτέρα, 09 Νοεμβρίου 2009 11:52

Εξαγοράζοντας την Cadbury, η Kraft θα μπορούσε να αποκτήσει ένα δίαυλο πωλήσεων στη Βρετανία καθώς και πρόσβαση σε αναπτυσσόμενες οικονομίες όπως η Ινδία.

Σε αύξηση της προσφοράς της, ύψους 9,8 δισ. στερλινών, για την Cadbury ενδεχομένως να προχωρήσει η Kraft Foods, η Νο2 παρασκευάστρια τροφίμων στον κόσμο, προτού εκπνεύσει η προθεσμία σήμερα, σύμφωνα με αναλυτές.

Η Kraft προσέφερε, στις 28 Αυγούστου, 300 πένες σε μετρητά και 0,2589 νέες μετοχές της για κάθε μετοχή της Cadbury – δηλαδή μια προσφορά 717 πενών βάσει των τιμών στις οποίες έκλεισαν οι μετοχές των δύο εταιρειών στις 6 Νοεμβρίου.

Η Cadbury απέρριψε, ωστόσο, την προσφορά, χαρακτηρίζοντάς την ως μια «μη ελκυστική προοπτική» από ένα «χαμηλής ανάπτυξης» συγκρότημα. Οι βρετανικές ρυθμιστικές αρχές όρισαν την 9η Νοεμβρίου ως προθεσμία για την Kraft προκειμένου να υποβάλει επίσημη πρόταση ή να αποχωρήσει από τη διεκδίκηση της εταιρείας για έξι μήνες.

Οι εκπρόσωποι των Kraft και Cadbury αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα.

Εξαγοράζοντας την Cadbury, η Kraft θα μπορούσε να αποκτήσει ένα δίαυλο πωλήσεων στη Βρετανία καθώς και πρόσβαση σε αναπτυσσόμενες οικονομίες όπως η Ινδία. Με το αρχικά προσφερόμενο τίμημα, η εξαγορά θα σηματοδοτούσε τη μεγαλύτερη διασυνοριακή συμφωνία της χρονιάς.

Πηγή: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα