Βρετανία: Υποχώρηση της επιβατικής κίνησης στα αεροδρόμια

Δευτέρα, 09 Νοεμβρίου 2009 12:05

Σε επίπεδο αεροδρομίων, τις μεγαλύτερες απώλειες έχει καταγράψει το αεροδρόμιο Gatwick, το οποίο σημειώνει απώλειες δύο εκατομμυρίων επιβατών.

Ταυτόχρονα με το άνοιγμα της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης (World Travel Market) στο Λονδίνο, τα στοιχεία που αποκαλύπτονται για τον αεροπορικό κλάδο είναι απογοητευτικά, με τα αεροδρόμια της Ισπανίας, της Νέας Υόρκης και της Σκοτίας να έχουν υποστεί σοβαρό πλήγμα από τη διεθνή ύφεση.

Σύμφωνα με τη συμβουλευτική εταιρεία RDC Aviation, τα 33 βρετανικά αεροδρόμια με τη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση αναφέρουν μείωση του αριθμού των επιβατών για τους οκτώ πρώτους μήνες του έτους, συμπεριλαμβανομένης της θερινής περιόδου αιχμής.

Οι Βρετανοί επιβάτες χρησιμοποιούν 9% λιγότερες πτήσεις συνολικά, ενώ η υποχώρηση στο δημοφιλέστερο προορισμό του καλοκαιριού –την Ισπανία– είναι πολύ χειρότερη (16%). Επίσης, φέτος ταξίδεψαν 10% λιγότεροι Βρετανοί με προορισμό τη Νέα Υόρκη.

Σε επίπεδο αεροδρομίων, τις μεγαλύτερες απώλειες έχει καταγράψει το αεροδρόμιο Gatwick, το οποίο σημειώνει απώλειες δύο εκατομμυρίων επιβατών.

Υπάρχουν, ωστόσο, και καλά νέα για τον κλάδο: η Τουρκία δέχεται 10% περισσότερους επιβάτες, ενώ το αεροδρόμιο του Cornwall αναφέρει αύξηση 40% στην επιβατική κίνηση.

Βασικός υπαίτιος της πτωτικής τάσης που παρατηρείται στην αγορά είναι η διεθνής ύφεση και η υποτίμηση της στερλίνας. Σύμφωνα με τους παράγοντες του χώρου, ωστόσο, η υποχώρηση θα συνεχιστεί.

Πηγή: The Independent



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα