Σε υψηλά δύο εβδομάδων οι ευρωπαϊκές αγορές

Δευτέρα, 09 Νοεμβρίου 2009 19:26
UPD:19:28

Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο εβδομάδων τερμάτισαν σήμερα οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη.

Θετικά επηρέασε την επενδυτική ψυχολογία η δέσμευση του G20 για διατήρηση των μέτρων στήριξης των οικονομιών μέχρι να διασφαλιστεί η ανάκαμψη.

Οι υπουργοί Οικονομίας και οι κεντρικοί τραπεζίτες του G20 δεσμεύτηκαν το Σάββατο να προετοιμάσουν τις στρατηγικές εξόδου από τα μέτρα στήριξης των οικονομιών τους, αλλά και να τα διατηρήσουν μέχρι να διασφαλιστεί η οικονομική ανάκαμψη.

«Δεν έχει δοθεί κάποια δικαιολογία στις αγορές για να προβούν σε κάποια διόρθωση. Τα (εταιρικά) κέρδη και τα οικονομικά στοιχεία είναι θετικά», δήλωσε ο Bernard McAlinden της NCB Stockbrokers.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Eurofirst 300 ενισχύθηκε κατά 1,9% και διαμορφώθηκε στις 1.011,31 μονάδες, στο υψηλότερο σημείο από τις 23 Οκτωβρίου.

Ο παραπάνω δείκτης σημείωσε άνοδο για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση και βρίσκεται 56% πάνω από τα ιστορικά χαμηλά στα οποία είχε κατρακυλήσει στις 9 Μαρτίου.

Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρέθηκε ο κλάδος των τραπεζών. Οι μετοχές των βρετανικών Barclays και HSBC ενισχύθηκαν κατά 2,1% και 1,2% αντιστοίχως.

Μεγαλύτερα κέρδη, της τάξεως του 5,3%, κατέγραψε η UniCredti εν όψει και της ανακοίνωσης της οικονομικών της αποτελεσμάτων την προσεχή Τετάρτη.

Νέο ρεκόρ η τιμή του χρυσού

Σε νέα ιστορικά υψηλά αναρριχήθηκαν σήμερα οι τιμές του χρυσού, διευρύνοντας την άνοδο σχεδόν 5% που κατέγραψαν κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1738864 .

Τα κέρδη τους αποδίδονται στην εξασθένηση του δολαρίου έναντι του ευρώ, η οποία έχει καταστήσει το πολύτιμο μέταλλο ελκυστικότερο ως επένδυση.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα