Εντυπωσιακή άνοδος

Τι έγινε στις αγορές
Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2009 00:01

Σε ράλι επιδόθηκαν οι μετοχές και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού την πρώτη ημέρα της εβδομάδας, με το χρυσό να καταρρίπτει νέο ιστορικό ρεκόρ στα 1.111,15 δολάρια η ουγκιά αφότου οι υπουργοί Οικονομικών του G20 δεσμεύθηκαν στη συνάντηση του Σαββατοκύριακου να διατηρήσουν τα μέτρα στήριξης της οικονομίας έως ότου διασφαλιστεί η ανάκαμψη.

Οι αμερικανικές μετοχές διεύρυναν τα κέρδη της προηγούμενης εβδομάδας, εν μέσω αναζωπύρωσης της τάσης ανάληψης ρίσκου, αν και αρκετοί αναλυτές εκφράζουν σκεπτικισμό για τη δυναμική του ράλι, το οποίο αποδίδουν περισσότερο στην άπλετη ρευστότητα που εξακολουθεί να υπάρχει στην αγορά παρά σε μία σταθερή ανάκαμψη.

Ο Dow εκτινάχθηκε στη διάρκεια της συνεδρίασης στα υψηλότερα επίπεδα σε διάρκεια μεγαλύτερη του έτους με την πτώση του δολαρίου να δίδει ώθηση στον τομέα εμπορευμάτων.

Στην Ευρώπη, οι μετοχές έκλεισαν σε υψηλά δύο εβδομάδων, καθοδηγούμενες από τον τομέα εμπορευμάτων και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχύθηκε 2% στις 1.012,23 μονάδες, που αποτελεί και το υψηλότερο κλείσιμο από τις 22 Οκτωβρίου, ενώ είναι η πρώτη φορά από τις 23 Οκτωβρίου που κλείνει πάνω από τις 1.000 μονάδες.

Τα μεγαλύτερη κέρδη σημείωσαν οι τράπεζες, με το σχετικό δείκτη να καταγράφει κέρδη 165% από τα χαμηλά Μαρτίου.

Στη διεθνή αγορά συναλλάγματος, το ευρώ ξεπέρασε χθες το φράγμα του 1,50 δολαρίου, με το αμερικανικό νόμισμα να υποχωρεί στα χαμηλότερα επίπεδα 15 μηνών έναντι των βασικών του ανταγωνιστών.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα