S&B: Μείωση κερδών, τζίρου στο εννεάμηνο

Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2009 10:00

Μειωμένες κατά 32% στα €242 εκατ. περίπου ήταν οι ενοποιημένες πωλήσεις της S&B Βιομηχανικά ορυκτά το εννεάμηνο του 2009, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η εταιρεία.

Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων (EBITDA) μειώθηκαν κατά 45,8% σε €29,6 εκατ., αντανακλώντας τις σημαντικές μειώσεις στούς όγκους πωλήσεων για όλα τα προϊόντα, ενώ τα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν κατά 67,3%, σε €11,3 εκατ. Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας υποχώρησαν κατά 74% σε €4,2 εκατ.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες βελτιώθηκαν κατά €43,6 εκατ. στα €63,5 εκατ., ενώ τα καθαρά λειτουργικά έξοδα μειώθηκαν κατά 15% ή €7,2 εκατ. σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο το 2008.

Καταγράφηκε επίσης μείωση του καθαρού δανεισμού κατά 36% ή €73,4 εκατ. σε €129,8 εκατ. από €203,1 εκατ. στην αρχή του έτους, αντικατοπτρίζοντας τη βελτίωση των οργανικών ταμειακών ροών και την επιτυχημένη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ύψους €41 εκατ. περίπου.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο κος Ευθύμιος Βιδάλης, Διευθύνων Σύμβουλος της S&B, δήλωσε: «Κατά το τρίτο τρίμηνο υπήρξαν ενδείξεις ότι η ύφεση στο επιχειρηματικό περιβάλλον, στο οποίο δραστηριοποιούμαστε, τείνει προς αποκλιμάκωση. Ο Σεπτέμβριος αποτελεί τον καλύτερο μήνα του έτους από πλευράς πωλήσεων, συμβάλλοντας στη βελτίωση των πωλήσεων του τρίτου τριμήνου κατά 8% συγκριτικά με το δεύτερο τρίμηνο.

»Οι κλάδοι της μεταλλουργίας και των κατασκευών, που σχετίζονται με τη δραστηριότητά μας, άρχισαν να δείχνουν σημάδια ανάκαμψης με την περαιτέρω ενεργοποίησης της δυναμικότητας καθώς και με κινήσεις αναπλήρωσης αποθεμάτων. Ωστόσο, η σταθερότητα και η βιωσιμότητα αυτών των εξελίξεων παραμένει αβέβαιη, κυρίως λόγω αδύναμης πρωτογενούς ζήτησης και ανησυχιών για αύξηση της ανεργίας. Συνεχίσαμε να εστιάζουμε σε ενέργειες για την περαιτέρω μείωση του κόστους και του δανεισμού, γεγονός που αντικατοπτρίζεται στην οικονομική μας απόδοση. Το λειτουργικό κόστος μειώθηκε περαιτέρω κατά το τρίτο τρίμηνο και η κεφαλαιακή μας διάρθρωση βελτιώθηκε σημαντικά, χάρη στην αποτελεσματική διαχείριση του κεφαλαίου κίνησης και την επιτυχημένη ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου στις 25 Σεπτεμβρίου.»

Ο κ. Βιδάλης υπογράμμισε ακόμη ότι η δέσμευση της S&B για μείωση του κόστους συνεχίζεται και πως η διοίκηση αναμένει το ρυθμό μείωσης των λειτουργικών εξόδων που επετεύχθη στο εννεάμηνο να διατηρηθεί μέχρι το τέλος του χρόνου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα