HSBC: Σημαντική αύξηση στα προ φόρων κέρδη

Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2009 12:07
UPD:15:27

Οι επιβαρύνσεις της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής τράπεζας υποχώρησαν το εν λόγω τρίμηνο στα χαμηλότερα επίπεδα από το πρώτο εξάμηνο του 2008.

Σημαντική αύξηση της προ φόρων κερδοφορίας της στο τρίτο τρίμηνο, σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, ανακοίνωσε η HSBC Holdings, επικαλούμενη τη μείωση των προβλέψεων για επισφαλείς απαιτήσεις από δάνεια.

Πιο συγκεκριμένα, οι επιβαρύνσεις της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής τράπεζας υποχώρησαν το εν λόγω τρίμηνο στα χαμηλότερα επίπεδα από το πρώτο εξάμηνο του 2008. «Στις ΗΠΑ, οι επισφαλείς απαιτήσεις για δάνεια στη μονάδα καταναλωτικής πίστης ήταν ενθαρρυντικά χαμηλότερες το τρίτο τρίμηνο σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς», αναφέρει η HSBC στην ανακοίνωσή της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις αρχές του 2006 η βρετανική τράπεζα έχει ανακοινώσει προβλέψεις για επισφαλείς απαιτήσεις, συνολικού ύψους 67 δισ. δολαρίων, κυρίως στις ΗΠΑ.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η HSBC αναφορικά με τα τριμηνιαία αποτελέσματά της δεν συμπεριλαμβάνονται λεπτομερή στοιχεία.

Οι μετοχές του ομίλου ενισχύονταν νωρίτερα κατά 2,8% στις 711,3 πένες. Από τις αρχές της χρονιάς έχουν αυξηθεί κατά 23%, διαμορφώνοντας τη χρηματιστηριακή του αξία στα 124 δισ. στερλίνες (206 δισ. δολάρια).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα