Coca-Cola 3E: Επιτυχής έκδοση ομολόγου €300 εκατ.

Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2009 13:03
UPD:17:07

Την επιτυχή έκδοση oμολόγου ύψους 300 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε σήμερα η Coca-Cola Τρία Έψιλον. Το επταετές ομόλογο, που προσφέρει κουπόνι απόδοσης 4,25%, προσέλκυσε περίπου 3 δισ. ευρώ σε προσφορές ενδιαφερόμενων επενδυτών και κατανεμήθηκε σε μία διαφοροποιημένη επενδυτική βάση.

Τα έσοδα από την έκδοση θα χρησιμοποιηθούν εν μέρει για τη χρηματοδότηση της πρόσφατα ανακοινωθείσας επιστροφής κεφαλαίου και θα επιτρέψουν στην Coca-Cola Τρία Έψιλον να διευρύνει το χρονικό εύρος δανεισμού της.

Το ομόλογο, το οποίο εκδίδεται από την Coca-Cola HBC Finance B.V. με εγγυήτρια την Coca-Cola Ελληνική Εταιρία Εμφιαλώσεως Α.Ε., θα τεθεί προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αξιών του Λονδίνου (London Stock Exchange).

H εκκαθάριση της συναλλαγής θα πραγματοποιηθεί στις 16 Νοεμβρίου 2009 και η ημερομηνία λήξης του ομολόγου είναι η 16η Νοεμβρίου 2016.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, η Coca-Cola Τρία Έψιλον έχει αξιολογηθεί με Α (με σταθερή προοπτική) από τον οίκο Standard & Poor's και με Α3 (με σταθερή προοπτική) από τον οίκο Moody's. Οι Credit Suisse, Citi και Bank of America Merrill Lynch ενήργησαν από κοινού ως κύριοι ανάδοχοι της εκδόσεως, ενώ η Alpha Bank και η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ενήργησαν από κοινού ως κύριοι διαχειριστές της εκδόσεως.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα