Σε αρνητικό έδαφος το Χ.Α.

Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2009 13:22

Πτωτικά κινείται ο γενικός δείκτης τιμών στο Χ.Α., με τη ΔΕΗ να σημειώνει υποαπόδοση παρά τα καλύτερα του αναμενόμενου κέρδη που εμφάνισε στο εννεάμηνο.

Αυτή την ώρα (13:20), ο γ.δ. υποχωρεί κατά 0,34% στις 2.679,40 μονάδες, με το τζίρο να διαμορφώνεται στα 68,46 εκατ. ευρώ.

Απώλειες άνω του 1,4% καταγράφει ο τίτλος της ΔΕΗ, η οποία ανακοίνωσε σήμερα καθαρά κέρδη 642,7 εκατ. ευρώ για το εννεάμηνο, πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών, λόγω του χαμηλότερου κόστους παραγωγής ενέργειας.

«Συνολικά, η δραματική ανάκαμψη της κερδοφορίας για το 2009 φαίνεται τώρα ότι έχει διασφαλιστεί, δεδομένης της εντυπωσιακής κερδοφορίας εννεαμήνου, των υψηλών αποθεμάτων νερού και του γεγονότος ότι πάνω από το 70% των αναγκών για πετρέλαιο είναι ήδη εγγυημένο για το δεύτερο εξάμηνο», ανέφερε η HSBC σε σχόλιό της μετά τα αποτελέσματα.

Ωστόσο, όπως σημειώνει, υπάρχουν ανησυχητικά σημάδια για το μέλλον, καθώς η νέα κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να παγώσει τα τιμολόγια του ηλεκτρικού για το 2010, ενώ οι τιμές του πετρελαίου έχουν αρχίσει να ανακάμπτουν.

Από τις υπό διαπραγμάτευση μετοχές, οι 98 σημειώνουν άνοδο, οι 67 υποχωρούν και οι 50 παραμένουν αμετάβλητες.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα