Wind Hellas: Προσφεύγουν στα δικαστήρια οι δευτερεύοντες ομολογιούχοι;

Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2009 16:33

Στα δικαστήρια ετοιμάζονται να προσφύγουν οι δευτερεύοντες ομολογιούχοι της Wind Hellas, κατά της συμφωνίας αναδιάρθρωσης χρέους που πέτυχε η εταιρεία, η οποία εξανεμίζει την επένδυσή τους, όπως αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στη διαδικασία.

Οι δευτερεύοντες ομολογιούχοι έχουν προσλάβει την αμερικανική δικηγορική εταιρεία Quinn Emanuel για να προσβάλουν τη συμφωνία που επετεύχθη την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την οποία η ιδιοκτήτρια της Wind Hellas, Weather Investments, διατηρεί τον έλεγχο, με αντίτιμο να εισφέρει κεφάλαια στην εταιρεία.

Σύμφωνα με το Reuters, η επίσημη δικαστική διαδικασία πιθανόν να ξεκινήσει στη Μεγάλη Βρετανία ή στις ΗΠΑ μέσα στις επόμενες ημέρες. Περίπου 30 ομολογιούχοι, που κατέχουν ομόλογα της Wind, αξίας 700 εκατ. ευρώ από το σύνολο των 1,2 δισ. ευρώ, φέρονται να έχουν συμμαχήσει για να προσβάλουν την απόφαση.

Οι ομολογιούχοι σχεδιάζουν να προσβάλουν τον ελιγμό της Wind Hellas να συστήσει νωρίτερα φέτος έδρα στη Μεγάλη Βρετανία, όπου οι δικαστικές αρχές ενδεχομένως να αντιμετωπίζουν με μεγαλύτερη αυστηρότητα δευτερεύοντες πιστωτές. Επίσης, εξετάζουν το ενδεχόμενο να καταθέσουν μήνυση και στις ΗΠΑ, όπου οι δικαστικές αρχές φέρονται πιο θετικά διακείμενες.

«Από την αρχή ακόμα (η Wind Hellas) είχε δεσμευτεί σε μία πολύ ανοικτή και δίκαιη διαδικασία», δήλωσε εκπρόσωπος της Wind Hellas.

Οι δευτερεύοντες ομολογιούχοι και η Weather Investments υπέβαλαν τις δύο μοναδικές επίσημες προσφορές στη διαδικασία αναδιάρθρωσης χρέους, κατά την οποία η Wind Hellas είχε επαφές με 29 μέρη, συμπεριλαμβανομένου και του πρώην ιδιοκτήτη της, του επενδυτικού κεφαλαίου TPG.

Η Weather Investments, την πλειοψηφία της οποίας ελέγχει ο Αιγύπτιος μεγιστάνας Ναγκίπ Σαουίρις, υπερίσχυσε την προηγούμενη εβδομάδα της πρότασης των δευτερευόντων ομολογιούχων, καθώς και μίας προσέγγισης της τελευταίας στιγμής του επενδυτικού κεφαλαίου PPF, που ελέγχεται από τον Τσέχο δισεκατομμυριούχο Πετρ Κέλνερ.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα