Δυσαρέσκεια στην ΕΕ για ελληνικά στατιστικά στοιχεία

Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2009 17:39

Τη λήψη μέτρων για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της στην ΕΕ ζητά από την Ελλάδα το Ecofin, σε ξεχωριστή παράγραφο των συμπερασμάτων του. Στη φωτογραφία ο αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις επίτροπος Χοακίν Αλμούνια.

Τη λήψη μέτρων για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της στην ΕΕ ζητά από την Ελλάδα το Ecofin, σε ξεχωριστή παράγραφο των συμπερασμάτων του.

Αν και εκφράζει δυσαρέσκεια «για την εκ νέου εμφάνιση προβλημάτων στα δημοσιονομικά στατιστικά στοιχεία», καλωσορίζει τις προσπάθειες της νέας κυβέρνησης προς την ανεξαρτητοποίηση της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ECOFIN: O επίτροπος Χ. Αλμούνια απαντάει σε ερώτηση για την ελληνική οικονομία

ECOFIN: O επίτροπος Χ. Αλμούνια απαντάει σε ερώτηση για την ελληνική οικονομία

Ειδικότερα, η παράγραφος του Ecofin για την Ελλάδα αναφέρει τα εξής:

«Το Συμβούλιο εκφράζει τη θλίψη του για την εκ νέου εμφάνιση προβλημάτων στα ελληνικά δημοσιονομικά στατιστικά στοιχεία. Το Συμβούλιο καλεί εκτάκτως την ελληνική κυβέρνηση να λάβει μέτρα, προκειμένου να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη της ΕΕ ως προς τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία και το θεσμικό σύστημα παραγωγής τους. Το Συμβούλιο καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να συντάξει έκθεση, πριν το τέλος του 2009, και να προτείνει τα κατάλληλα μέτρα, που θα πρέπει να ληφθούν, υπό τις παρούσες συνθήκες.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Συμβούλιο καλωσορίζει τη δέσμευση της κυβέρνησης να χειριστεί το ζήτημα άμεσα και υπεύθυνα και θεωρεί ότι τα μέτρα, που ανακοινώθηκαν πρόσφατα, όπως αυτά που στοχεύουν στην πλήρη ανεξαρτητοποίηση της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, είναι βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα