Συνεδριάζουν ΟΜΥΛΕ - Λιμενεργάτες

«Θα διατηρηθούν ακέραιες όλες οι θέσεις εργασίας»
Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2009 20:46
UPD:21:26
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αργά το βράδυ θα αποφασίσουν το μέλλον των απεργιακών τους κινητοποιήσεων τα διοικητικά συμβούλια της ΟΜΥΛΕ και της Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ, τα οποία και συνεδριάζουν μετά από την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά, που έκρινε παράνομη την απεργία.

Εν τω μεταξύ, συνάντηση με τη ΣΕΠ Α.Ε. και τα συνδικάτα των εργαζομένων, προκειμένου να τεθεί το πλαίσιο του διαλόγου, είχε ο νέος διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ Γιώργος Ανωμερίτης.

Ο κ. Ανωμερίτης διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Μονίμων Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) πως θα διατηρηθούν ακέραιες όλες οι θέσεις εργασίας.

Τους διαβεβαίωσε επίσης πως «θα διατηρηθούν οι ισχύοντες οικονομικοί όροι εργασίας, θα επανεξετασθεί θετικότερα το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου και στη νέα συλλογική σύμβαση του 2010 θα συμπεριληφθούν θετικά σειρά επιμέρους κλαδικών αιτημάτων, τα οποία έχουν υποβληθεί».

Τόνισε ακόμη ότι η νέα διοίκηση είναι διοίκηση διαλόγου και ζήτησε από τα συνδικάτα τον ορισμό διαπραγματευτών εντός της εβδομάδας.

Σημείωσε δε ότι «ο ΟΛΠ σε μια δύσκολη διεθνή και εσωτερική οικονομική συγκυρία, στα πλαίσια και μιας ενιαίας εθνικής λιμενικής πολιτικής μπορεί να δημιουργήσει πρόσθετο εθνικό εισόδημα και νέες θέσεις εργασίας, συμβάλλοντας στην ανόρθωση της πορείας της ελληνικής οικονομίας».

«Για την επίτευξη όλων αυτών απαιτείται εταιρικός διάλογος και συνεννόηση, σεβασμός στους χρήστες και τους πολίτες και φυσικά πλήρης ικανοποίηση των συμφερόντων των εργαζομένων και μετόχων. Στην προσπάθεια αυτή οφείλουμε όλοι να συμβάλλουμε με ανοιχτό διάλογο και ανοιχτά λιμάνια», πρόσθεσε.

Ο κ. Ανωμερίτης είχε επίσης συνάντηση με τους εκπροσώπους της εταιρείας Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά Α.Ε (ΣΕΠ) προς τους οποίους τέθηκαν ζητήματα της Σύμβασης Παραχώρησης.

«Είναι αυτονόητο ότι τα αποτελέσματα του διαλόγου δεν θα μεταβάλλουν την ημερομηνία έναρξης της παραχώρησης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ανωμερίτης.

Επεσήμανε ακόμη ότι «ετέθη επίσης το θέμα της συμμετοχής εκπροσώπου του ΟΛΠ στο ΔΣ της ΣΕΠ ΑΕ, το οποίο έγινε αποδεκτό, καθώς και τα θέματα των εργαζομένων και τιμολόγησης».

Η ηγεσία της ΣΕΠ ΑΕ, πρόσθεσε, «διαβεβαίωσε ότι όλοι οι νέοι εργαζόμενοι που θα προσληφθούν θα είναι Έλληνες πολίτες, ενώ για το θέμα του τρόπου τιμολόγησης θα υπάρξει συνεννόηση».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΛΠ



Σχολιασμένα