Αμετάβλητος παρέμεινε ο Nikkei

Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2009 10:34

Αμετάβλητος παρέμεινε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης εξαιτίας της υποτίμησης του γεν, με την οποία αντισταθμίστηκε το άλμα των εγχώριων παραγγελιών μηχανολογικού εξοπλισμού το Σεπτέμβριο και την πρόβλεψη για περεταίρω αύξηση στο τέταρτο τρίμηνο.

Απώλειες κατέγραψαν σήμερα οι μετοχές των εταιρειών τεχνολογίας, όπως η Advantest Corp, μετά την άνοδο της χθεσινής συνεδρίασης. Πιέσεις δέχθηκαν τα μη σιδηρούχα μεταλλεύματα, όπως η Dowa Holdings, εξαιτίας των ανησυχιών για τη μακροπρόθεσμη ζήτηση.

Κέρδη 4,8% σημείωσε, ωστόσο, η Japan Airlines Corp, μετά τις φήμες για προσφορά πιστωτικού ορίου 1,1 δισ. δολαρίων από την Development Bank of Japan προκειμένου ο ιαπωνικός αερομεταφορέας να βγει από το αδιέξοδο ρευστότητας στο οποίο βρίσκεται.

«Εν όψει ανοδικών τάσεων στις ξένες αγορές, η ιαπωνική αγορά δεν αναμένεται να ακολουθήσει έντονα πτωτική πορεία, ωστόσο, η αγορά ιαπωνικών μετοχών επισκιάζεται από τους εντεινόμενους πολιτικούς και δημοσιονομικούς κινδύνους στην Ιαπωνία», σχολίασε ο Ναγκαγιούκι Γιαμαγκίσι, στέλεχος της Mitsubishi UFJ Securities.

Ο Nikkei έκλεισε σήμερα στις 9.871,68 μονάδες, ενώ ο αμετάβλητος παρέμεινε και ο διευρυμένος δείκτης Topix στις 872,29 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα