ΒοΕ: Πάνω από το 2% ο πληθωρισμός το 2012

Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2009 13:18

Στην τριμηνιαία έκθεσή της, την οποία έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα, η ΒοΕ υποδηλώνει ότι η βρετανική οικονομία ξεκίνησε να αναπτύσσεται και πάλι και δεν αναμένεται να βυθιστεί σε νέα ύφεση.

Σε αναθεώρηση των προβλέψεών της για την ανάπτυξη της βρετανικής οικονομίας προχώρησε η Τράπεζα της Αγγλίας (ΒοΕ), εκτιμώντας παράλληλα ότι ο πληθωρισμός πιθανόν να ξεπεράσει το 2% το 2012 ακόμα και αν αυξηθούν τα επιτόκια από τα ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Στην τριμηνιαία έκθεσή της, την οποία έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα, η ΒοΕ υποδηλώνει ότι η βρετανική οικονομία ξεκίνησε να αναπτύσσεται και πάλι και δεν αναμένεται να βυθιστεί σε νέα ύφεση. Την προηγούμενη εβδομάδα, η τράπεζα επέκτεινε το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων στα 200 δισ. στερλίνες, υπογραμμίζοντας πως η οικονομία της χώρας θα ανακάμψει σταδιακά.

Όσον αφορά στον πληθωρισμό εκτιμά ότι θα ανέλθει σε περίπου 1,6% στο τέλος του διετούς ορίζοντα της ΒοΕ, ενώ πιθανόν να ξεπεράσει τον επίσημο στόχο του 2% στα μέσα του 2012. Το ετήσιο ποσοστό του πληθωρισμού υποχώρησε στο 1,1% το Σεπτέμβριο από 1,6% που ήταν τον αμέσως προηγούμενο μήνα.

«Ο πληθωρισμός δείχνει έτοιμος να αυξηθεί σημαντικά σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο», αναφέρει η ΒοΕ στην έκθεσή της. Όπως σημειώνει, οι προοπτικές για τον πληθωρισμό σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο δείχνουν κάπως υψηλότερες σε σχέση με τις προβλέψεις του Αυγούστου.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • GBPUSD



Σχολιασμένα