Θετικό κλίμα στις αγορές

Τι έγινε στις αγορές
Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2009 00:01

Σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα κάλπασαν χθες οι τιμές του χρυσού, φτάνοντας πολύ κοντά στα 1.120 δολ. η ουγκιά. Θετικό ήταν το κλίμα και στις αγορές μετοχών και εμπορευμάτων.

Οι επενδυτές στράφηκαν στην ασφάλεια του πολύτιμου μετάλλου μετά και τη νέα διολίσθηση του δολαρίου σε χαμηλά 15 μηνών, η οποία επέτρεψε στο ευρώ να ξεπεράσει και πάλι το όριο του 1,5 δολ. εν μέσω εκτιμήσεων για διατήρηση των αμερικανικών επιτοκίων σε μηδενικά επίπεδα.

Σε κλοιό πιέσεων εκτός από το δολάριο βρέθηκε και η στερλίνα, μετά και τις επισημάνσεις του διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας, Μέρβιν Κινγκ, ότι η υποχώρηση του βρετανικού νομίσματος ευνοεί τις προσπάθειες για έξοδο από την ύφεση.

Στις αγορές μετοχών τα μεγαλύτερα κέρδη είχαν οι δείκτες στην Ευρώπη. Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος στη Γηραιά Ηπειρο βρέθηκαν οι τράπεζες, χάρη και στα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα της Credit Agricole για το τρίτο τρίμηνο.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού σημαντική άνοδο κατέγραφαν οι εταιρείες του κλάδου πρώτων υλών χάρη στην άνοδο των τιμών των βασικών μετάλλων.

Χαλκός και αλουμίνιο είχαν σημαντικά κέρδη, μετά τα στοιχεία για μεγάλη αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής στην Κίνα, τη μεγαλύτερη καταναλώτρια πρώτων υλών στον κόσμο, τον Οκτώβριο.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα