AB InBev: Πάνω από τις προβλέψεις τα κέρδη γ’ τριμήνου

Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2009 09:50

Πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα κέρδη της μεγαλύτερης ζυθοποιίας στον κόσμο, Anheuser-Busch InBev, κατά το τρίτο τρίμηνο της χρονιάς, χάρη στο πρόγραμμα περικοπής δαπανών και στις αυξήσεις τιμών, στις οποίες προχώρησε η εταιρεία.

Τα καθαρά κέρδη της διαμορφώθηκαν στα 1,55 δισ. δολάρια, έναντι 1,39 δισ. δολαρίων που ανέμεναν κατά μέσο όρο οι αναλυτές. Σημειώνεται ότι η εταιρεία δεν έδωσε στοιχεία για τα αντίστοιχα μεγέθη της προηγούμενης χρονιάς, όταν σχηματίστηκε μέσω μιας συγχώνευσης ύψους 52 δισ. δολαρίων.

Από τότε που συνάφθηκε η συμφωνία, η AB InBev έχει καταφέρει να περικόψει τα διοικητικά έξοδα και τις δαπάνες στο τμήμα μάρκετινγκ. Κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, εξοικονόμησε πόρους ύψους 265 εκατ. δολαρίων, ανεβάζοντας το σύνολο των περικοπών στα 875 εκατ. δολάρια.

Η διοίκηση στοχεύει σε εξοικονόμηση 1 δισ. δολαρίων φέτος και 2,25 δισ. δολαρίων τα πρώτα τρία χρόνια της συγχώνευσης. Ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, Φελίπε Ντούτρα, άφησε σήμερα ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης του προγράμματος.

Οι μετοχές της ζυθοποιίας υποχώρησαν την Τετάρτη στις Βρυξέλλες κατά 0,1% στα 32,10 ευρώ, εν μέσω ανησυχιών για τα σημερινά αποτελέσματα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα