HP: Εξαγορά της 3Com έναντι 3,1 δισ. δολ.

Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2009 10:19
UPD:10:26

Σε συμφωνία για την εξαγορά της 3Com Corp. έναντι τιμήματος 3,1 δισ. δολαρίων κατέληξε η Hewlett-Packard, σε μια τελευταία ένδειξη της έντονης δραστηριότητας εξαγορών και συγχωνεύσεων στον τεχνολογικό κλάδο.

Με την απόκτηση της 3Com η HP φιλοδοξεί να καταστεί ανταγωνιστικότερη έναντι της Cisco Systems σε μια ευρεία γκάμα εξοπλισμού δικτύων, συμπεριλαμβανομένων router και διακοπτών. Επιπλέον, θα μπορέσει να επεκταθεί στην αγορά της Κίνας, μιας από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες, όπου η 3Com διαθέτει ισχυρή παρουσία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η 3Com υπήρξε στόχος εξαγοράς και στο παρελθόν. Το 2008, η Bain Capital Partners και η κινεζική Huawei Technologies προσπάθησαν να την αποκτήσουν έναντι 2,2 δισ. δολαρίων, ωστόσο δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν την έγκριση των αμερικανικών αρχών.

Η HP, η οποία ανακοίνωσε επίσης υψηλότερα των αναμενόμενων προκαταρκτικά κέρδη, θα καταβάλει 7,90 δολάρια ανά μετοχή, ποσό 39% υψηλότερο σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της 3Com. Η συμφωνία αποτιμά την εταιρεία στα 2,7 δισ. δολάρια, εξαιρουμένων των καθαρών διαθεσίμων.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα