Σταθεροποιητικές τάσεις στην Ευρώπη

Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2009 11:09
UPD:11:15

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στην αρχή της συνεδρίασης, με τα κέρδη στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών να αντισταθμίζουν τις απώλειες στον πετρελαϊκό κλάδο.

Η προσοχή στρέφεται στα στοιχεία που θα ανακοινωθούν σήμερα για τη βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωζώνη και τα εβδομαδιαία επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ.

Στις 10:21 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχυόταν οριακά κατά 0,05% στις 1.014,38 μονάδες. Χθες, αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών εβδομάδων.

Κέρδη καταγράφουν οι μετοχές των τηλεπικοινωνιακών ομίλων. Ο τίτλος της TeliaSonera ενισχύεται κατά 4,4% μετά τη συμφωνία της εταιρείας με τη ρωσική Alfa Group για ενοποίηση των συμμετοχών στις παρόχους κινητής τηλεφωνίας MegaFon στη Ρωσία και Turkcell στην Τουρκία.

Στον αντίποδα, πτώση 0,2-0,5% σημειώνουν οι μετοχές των πετρελαϊκών ομίλων BG Group, BP και Total.

«Υποψιάζομαι ότι οι επενδυτές αναμένουν σήμερα τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή, τα οποία θα δείξουν πιθανότατα μια ελαφρώς διαφορετική εικόνα μεταξύ της κεντρικής Ευρώπης και της υπόλοιπης Ευρώπης», σχολίασε αναλυτής της Seven Investment Management.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα