Υπό πίεση το δολάριο

Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2009 11:37

Πτώση σημειώνει σήμερα το δολάριο, εν μέσω προσδοκιών ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας Ειρηνικού (APEC), που συναντιούνται στη Σιγκαπούρη, θα ζητήσουν ευέλικτες συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Οι υπουργοί αναμένεται να ζητήσουν προσανατολισμό των συναλλαγματικών ισοτιμιών στις διακυμάνσεις της αγοράς, σύμφωνα με το προσχέδιο της απόφασης που θα ανακοινωθεί μετά τη συνάντησή τους.

«Το δολάριο είναι πιθανόν να αντιμετωπίσει πιέσεις από ρευστοποιήσεις κατά τη διάρκεια της συνάντησης των υπουργών Οικονομίας της APEC», σχολίασε trader ιαπωνικής τράπεζας.

Εντωμεταξύ, το δολάριο Αυστραλίας ενισχυόταν νωρίτερα σε υψηλό 15 μηνών, μετά τα ισχυρά στοιχεία για την απασχόληση στη χώρα που ενίσχυσαν τις προσδοκίες για άνοδο των επιτοκίων. Στήριγμα στο νόμισμα προσέφερε και η άνοδος των τιμών των εμπορευμάτων, όπως του χρυσού, ο οποίος σημείωσε υψηλό ρεκόρ για δεύτερη συνεχή ημέρα.

Στις 11:05 ώρα Ελλάδας, η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου διαμορφωνόταν στα 1,4940 δολάρια και η ισοτιμία δολαρίου-γιεν στα 89,77 γιεν.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα