Ν. Γκαργκάνας: Συνάρτηση της δημοσιονομικής προσαρμογής η ανάκαμψη

Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2009 14:48

Ο πρώην πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδος τόνισε πως πρέπει να βελτιωθεί το φορολογικό σύστημα από την πλευρά των φόρων, να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή, αλλά και η εισφοροδιαφυγή, αλλά και να απλοποιηθεί και να διευρυνθεί η φορολογική βάση.

Την ανάγκη λήψης μέτρων στην οικονομία υπογράμμισε μιλώντας στον Real FM ο πρώην πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδος Νίκος Γκαργκάνας. Όπως ανέφερε, από την επιτυχία της δημοσιονομικής προσαρμογής εξαρτάται η ανάκαμψη της οικονομίας μας και η μακροχρόνια διατήρηση ενός καλύτερου βιοτικού επιπέδου.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Γκαργκάνας τόνισε πως πρέπει να βελτιωθεί το φορολογικό σύστημα από την πλευρά των φόρων, να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή, αλλά και η εισφοροδιαφυγή, αλλά και να απλοποιηθεί και να διευρυνθεί η φορολογική βάση.

Πρόσθεσε πως χρειάζεται αυστηρότερος έλεγχος των δαπανών, με περικοπή της σπατάλης και του διοικητικού κόστους. Ζήτησε ακόμη τον περιορισμό της απασχόλησης στο Δημόσιο, ενώ ανέφερε πως μερικά από τα μέτρα που η νέα κυβέρνηση έχει εξαγγείλει κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση.

«Εγώ δεν ξέρω αν το πολιτικό κόστος είναι μεγαλύτερο όταν παίρνει κάποιος μέτρα που κινούνται στη σωστή κατεύθυνση ή όταν αποφύγει να πάρει τα μέτρα που είναι ενδεδειγμένα και καταλήξει σε μια μιζέρια και στασιμότητα του βιοτικού επιπέδου των πολιτών και αύξηση της ανεργίας» κατέληξε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα