Δ. Ρέππας: Αθέμιτος ανταγωνισμός από τουρκικά φορτηγά

Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2009 16:00
UPD:16:01

Ζήτημα αθέμιτου ανταγωνισμού από τα τουρκικά φορτηγά που εκτελούν μεταφορές στη χώρα μας, εντοπίζει ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα προς τη γείτονα ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί το καθεστώς ασυδοσίας που επικρατεί.

Απαντώντας σήμερα σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θ. Ρομπόπουλου, ο κ. Ρέππας επεσήμανε ότι οι Τούρκοι μεταφορείς εκμεταλλεύονται στο έπακρο τις ισάριθμες άδειες που δικαιούνται με τους Έλληνες συναδέλφους τους, έχοντας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα όχι μόνον το αφορολόγητο των καυσίμων, αλλά και το χαμηλό εργασιακό κόστος.

O υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας.

Όπως ανέφερε ενδεικτικά, η ίδια διαδρομή στοιχίζει στον Έλληνα πελάτη που παραγγέλνει τη μεταφορά με τουρκικό φορτηγό περίπου 1.200 ευρώ και με ελληνικό περίπου 2.500 ευρώ.

Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα, αυτή τη στιγμή οι Τούρκοι να έχουν πραγματοποιήσει εντός του έτους περίπου 25.000 δρομολόγια έναντι εκείνων των Ελλήνων μεταφορέων που δεν ξεπερνούν τα 1.000 δρομολόγια.

Ο κ. Ρέππας τόνισε ότι βρίσκεται σε διαβούλευση με την Ομοσπονδία αυτοκινητιστών φορτηγών (ΟΦΑΕ) και το Σύνδεσμο Διαμεταφορέων και σύντομα θα δοθεί λύση στο πρόβλημα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα